Nyugdíjkorhatárhoz közeledik a Ford Mustang

Csak semmi pánik, szimplán szülinapos a Mustang

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyugi, nem nyugdíjazzák a típust, csupán közeledik a hatvanas éveihez.

A világ legkapósabb sportautója idén tölti be az 55. életévét, amelyet természetesen jubileumi modellel ünnepel a gyártó. Érdekes módon a Mustang55 modellekkel az európai vásárlókat próbálják lekenyerezni, hiszen az előzetes hírek alapján kizárólag itt forgalmazzák majd. De ennyit meg is érdemlünk, ha már Shelbyket nem kapunk. És pont azokat a bizonyos Shelby modelleket idézi meg a különleges széria, amely kupé és kabrió változatban egyaránt megvásárolható lesz. Az autót többek között a fekete csíkjairól lehet majd felismerni, de kap még kéttónusú hűtőrácsokat, fekete emblémát és egyedi, 19 colos könnyűfém keréktárcsákat is. Extraként hátsó légterelővel is szolgálnak majd. Jogos a kérdés, hogy a fekete fényezésű autókon is fekete csíkok lesznek-e. Természetesen nem, azokon ezüst csíkok feszítenek majd.
Hirdetés
Az utastérben Alcantara, szénszálas mintázatú műanyagok és némi bőr dobja fel a hangulatot az ezüst színű varrás mellett. Az alapfelszerelés részeként fűthető és hűthető ülések, valamint B&O hangrendszer is jár az autóhoz, amelybe természetesen az ötliteres, V8-as motort szerelik. A 450 lóerőt hatfokozatú manuális vagy tízfokozatú automatikus váltó továbbítja a hátsó kerekekhez. A jubileumi modell mellett néhány újdonság is megjelenik a „sima” modellekhez is a következő évben. Például a Shelby kínálatából ismerős élénk karosszériaszínek. De a háromsávos (amerikai zászló színei) Mustang embléma, szürke visszapillantó tükörházak és szintén szürke hűtőrács is ékesíti majd az új póniautókat, az új felnik és az extraként rendelhető matricák társaságában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?