Benzint drágábban, gázolajt olcsóbban tankolhatunk szerdától

Csökken az üzemanyagfajták közötti árkülönbség, ám nő a benzin ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ellentétes üzemanyagár-változás érkezik szerdán a töltőállomásokra: az olcsóbb benzin drágul, a drágább gázolaj olcsóbb lesz.


Mérséklődik a gázolaj felára szerdán, a Holtankoljak.hu értesülése szerint ugyanis aznap literenkénti 2 forinttal csökkenti az árát a MOL, ugyanakkor 4 forinttal kerül feljebb a benziné. Nagyobb lesz tehát az utóbbit tankolók "fájdalma", mint az előbbit töltők öröme.
Hirdetés
A szerdai módosítás után a 95-ös átlagára 389, míg a gázolajé 406 forint lesz, ugyanakkor marad természetesen az egyes töltőállomások között tapasztalható jelentős, akár literenkénti 50 forintos, s az egyes üzemanyagfajtákat nem feltétlenül azonosan érintő differencia, így továbbra is igaz, hogy a heti változásoknál sokkalta többet számít a tankolás helye. Az persze igaz, hogy benzint tankolva a szerdai előtti töltéssel, míg gázolaj esetén pont az azt követő tankolással spórolhatunk egy hajszálnyit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?