Csöves Lexus

Csövek közé csomagolták a Lexus technikáját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig maradt valami a Lexus IS-ből, amelyet a Krowrx kezelésbe vett, ám amit meghagytak belőle, az egy igazi élménygép.


Talán nem teljesen helytálló azt állítani, hogy az amerikai Krowrx átalakítást végzett a Lexus IS 350-en, hiszen ez inkább csupaszítás. Lényegében semmi nem marad az eredeti gépből csak a padlólemez és az erőforrás. Persze ugyanezt szinte bármelyik autóval megteszik, ha beviszi a műhelyükbe a tulajdonos.
Hirdetés

Egyedül szemből nézve azonosítható be, hogy ez a vasszöcske egykor Lexus volt, ugyanis a márkára jellemző hűtőrács mintát meghagyták a csövek figyelmes görbítésével. Illetve, mivel a karosszéria lemezeinek eltűnésével szabadon maradt a motor, a burkolatán elhelyezett márkaembléma árulkodik még (valamint a kormánykerék közepe).

Az átalakítás… pardon, a csupaszítás során 450 kilogrammot hámoztak le az autóról, így az utolsó mérlegelésnél már csak 1035 kilogrammot nyomott a kétülésesre szűkült masina. Mivel az autó tömege alig lép át az egy tonnát, az alkotói úgy gondolták, hogy nem is szükséges érdemben hozzányúlni a Lexus 3,5 literes V6-os szívómotorjához, amely gyárilag 306 lóerős. Sőt, az automatikus sebességváltót is meghagyták! „Aki azt mondja, az automata lomhává teszi a kocsit, próbálja ki – 110-nél túlpörögnek a hátsó kerekek, és keresztbe áll az autó!” – kommentálta ez utóbbi lépést az autó egyik alkotója, JD Durham.

Az autó egyediségéről gondoskodik az a megoldás is, hogy teljes mértékben a tulajdonosának alkatához szabják, akár csak a nyitott kasztnis versenyautók üléseit. A Krowrx lecsupaszított autói minden egyediségük ellenére csupán 4000 és 6000 dollárnyi összegből kijönnek kiviteltől függően, ami körülbelül egy-másfél millió forintot jelent. Persze egy jó állapotú autó mellett, amiből szinte semmi nem marad. Simán megéri nem?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?