Negyedszerre is a Mini nyerte a Dakar-ralit

Dakar-rali: Nasser Al-Attiyah és Matthieu Baume végzett első helyen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Zsinórban negyedszerre győzedelmeskedett a Mini a már Dél-Amerikában tartott, tehát Dakart messze nem érintő Dakar-ralin.

Véget ért a január 4-én Argentína fővárosából Buenos Airesből startolt, s ugyanott végződött 2015-ös Dakar-rali. A Mini zsinórban negyedik győzelmét szerezte meg Nasser Al-Attiyah és Matthieu Baumel, katari/francia páros, illetve a Qatar Rally Team által. A második naptól kezdve vezettek, 14 nap, 13 etap, 9112 km és 4601 km mért szakasz után 35 perces előnnyel futottak be.
Nasser 2011-es győzelme után másodszorra lett bajnok, tavaly harmadik helyen végzett, s mint azt most nyilatkozta, akkor megfogadta, hogy idén győzni tér vissza. Továbbá azt is elárulta, hogy nagyon nehéz volt már a kezdetektől vezető helyre kerülni, s végig megőrizni a pozíciót. A győzelem természetesen nem csupán Al-Attiyahé, hanem a teljes csapaté, ezt saját maga is kiemelte, s köszönetet is mondott, gratulált az összes szerelőnek, csapattagnak is, továbbá megjegyezte azt is, hogy a Mini All4 Racing hihetetlenül jó versenyautó, s élmény volt azt ismét vezetni.
Hirdetés
Második helyen Giniel de Villiers és Dirk von Zitzewitz végzett a Toyota All Speed csapat színeiben, Krzysztof Holowczyc és Xavier Panseri (lengyel/francia páros) szintén Minivel harmadik lett, az első 5 helyezett közül négy a negyedszerre bajnok Minié, így a márka, illetve a BMW joggal lehet büszke eredményére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?