Luxuslimuzinnal térhet vissza a Lagonda név

Digitális grafikán az Aston Martin fejlesztés alatt álló luxuslimuzinja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Rapide inkább sportos, mint elegáns, ez persze nem von le semmit az értékeiből. A Lagonda nagyobb luxuslimuzinként érkezik hamarosan.


Bár az Aston Martin már 2008-ban bejelentette, hogy hamarosan visszahozzák a tulajdonukban álló Lagonda márkanevet, erre eddig nem került sor. Pedig a DB9 négyajtós változatának tekinthető Rapide esetében stílszerű lett volna a lépés, gondolva a nevet először hordó, 1961 és 1964 között 55 példányban gyártott Lagonda Rapide modellre. A Lagonda a hetvenes évektől már nem márka, hanem modellnév volt. Kevesen tudják, de 1974-ben először a V8 alapján készítettek négyajtóst, amit 1976-ban váltott a jellegzetes ék alakú Aston Martin Lagonda. 1989-ig készült, azóta a Rapide az első és egyetlen négyajtósa a cégnek.
Hirdetés

A Wild Speed grafikusai is tudják mindezt, és az eddig lencsevégre kapott, álcázott "nagy Aston" prototípusok sziluettje alapján készítették el a fenti képen látható tanulmányt. A Lagonda név feltámasztása egy, az Aston sportos kocsijainál kevésbé kihegyezett, sokkal inkább a luxusigényekre fókuszáló sorozat kezdetét jelenthetné. Ebbe a képbe illene bele egy hagyományos felépítésű nagyméretű, erős luxuslimuzin is. Sokak szerint az álcázott prototípus lesz majd ez, illetve a Wild Speed is ezt próbálta papírra vetni. Legyen bármi a neve, a prototípusok állapota alapján az Aston saját, gyári változata hamarosan meg fog jelenni. Motorja valószínűleg a Rapide S 5,9 literes V12-ese lesz, ezzel konkurenciát teremtve az Audi A8, BMW 7-es és a Mercedes-Benz S-osztály alkotta triónak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?