Karácsonykor is drágulnak az üzemanyagok

Drágább üzemanyagokat hoz a Jézuska

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába a szeretet ünnepe, az üzemanyagárak emelkedése nem kerüli el a töltőállomásokat, érdemes lehet még az ünnep előtt tankolni.


Karácsony első napján, azaz december 25-én szerdán is emelkednek az üzemanyagárak. A Holtankoljak.hu információi szerint a Brent árfolyamának emelkedése és a forint gyengülése is hozzájárulhatott ahhoz, hogy

a hét közepén feljebb kerüljenek az árak.

A benzin literára 3, a gázolajé 5 forinttal emelkedik. Az átlagárak így a 95-ös benzin esetén 387, a gázolajnál 415 forintra emelkednek. Marad természetesen az egyes töltőállomások között tapasztalható jelentős árszórás, így előre tankolni csakis akkor érdemes, ha 25-éig kedvező árszabású kút mellett megyünk el. A karácsonyi utazások előtt amúgy is érdemes lehet, hiszen a legjelentősebb üzemanyagárak jellemzően az autópályák mentén tapasztalhatók, náluk a gázolaj ára simán átlépheti a 2012-ben adódott átlagár szerinti, 450 forintos csúcsszintet.
Hirdetés
Azonos, vagy azonos árszabású kúton 50 literes mennyiséget tankolva benzin esetén is 150, gázolajnál 250 forintos spórolást jelenthet, ha még szerda előtt tesszük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?