Csak az olcsóbbik üzemanyag ára kerül feljebb pénteken

Drágulással csökken az üzemanyagárak közötti árkülönbség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerdán még mindkét üzemanyagfajta egy jelentősebb áremelést kapott, ám péntekre már csak az olcsóbb benzinnek jut egy szerényebb mértékű plusz.


Folytatódik az üzemanyagárak emelkedése, a szerdai 5-5 forintos, a benzint és a gázolajat egységesen érintő drágulás után pénteken csak a benzin ára kerül feljebb, a gázolajé nem változik. Utóbbi esetén így marad a literenkénti 393 forintos átlagár, míg a 95-ös benzin jellemzően 357 forintba fog kerülni a hét utolsó munkanapjától, legalábbis átlagár szerint.
Hirdetés

A két üzemanyagfajta közötti árkülönbség így az ezúttal a csakis a benzint érintő drágulás mértékével, 3 forinttal, 36 forintra csökken, magyarán egy 10 százalékkal jelentősebb fogyasztású benzinessel pont olyan áron autózhatunk, mint a bázisnak tekintett dízellel. Ez persze az elvi matek, hiszen az egyes töltőállomások között jelentős, s az egyes üzemanyagfajtákat nem feltétlenül azonosan érintő árszórás adódhat. A drágább helyeken akár az átlagárhoz mérten 50 forintos felár is adódhat, mellyel a gázolaj ára megközelítheti a 2012-ben adódott - átlagár szerinti - 450 forintos csúcsszintet is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?