BMW-siker a DTM-szezonnyitón

DTM: nyert a BMW, sehol a Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megvolt az első idei futam a nemsoká újra Magyarországra látogató német túraautó-bajnokságban, Hockenheimben Wittmann nyert BMW-vel.


A német Marco Wittmann győzött a DTM-szezonnyitó 75 ezer nézőt vonzó hockenheimi versenyen, az RMG BMW-pilóta pályafutása (és értelemszerűen az új M4) első futamgyőzelmét ünnepelte a német túraautó-bajnokságban. Wittmann a második körben előzte meg a pole-ból induló francia Adrien Tambayt (Abt Audi RS5). A volt F1-es Patrick Tambay fia csapattársától, a svéd Mattias Ekströmtől is kikapott, míg a címvédő német Mike Rockenfellernek (Phoenix Audi) be kellett érnie a negyedik hellyel. Szépet rajtolva ötödik a csütörtökön még a budapesti parádén bemutatózó német Timo Glock (MTEK BMW) lett olyan nagyágyúkat megelőzve, mint az egyaránt Schnitzer BMW-s kanadai Bruno Spengler és a német Martin Tomczyk, illetve az RBM BMW-s brazil Augusto Farfus.
Hirdetés


A Glockhoz hasonlóan volt F1-versenyzők közül a brit Paul di Resta a 14., a DTM-újonc orosz Vitalij Petrov a 17. pozícióban ért célba egy HWA- és egy Mucke-féle AMG C-Coupéval. Mercedes-pilóta nem fért a legjobb tízbe. Alább mozgóképes összefoglaló nyilatkozatokkal, folytatás május 18-án az Oschersleben Arénában, hogy aztán június 1-jén a Hungaroringen dübörögjenek a félelmetes hangú és sebességű DTM-autók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?