Bernie újra autóba ültetné az F1 régi sztárjait

Ecclestone retrófutamokat tervez a korábbi bajnokokkal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Forma-1 ura újabb ötlettel állt elő: a versenyhétvégék során újra rajthoz állnának a régi nagy nevek, ráadásul V10-es kocsikkal.


Olyanról még nem hallottunk, hogy valaki a V6-os turbómotorok vékonyka hangja miatt hagyta abba a Forma-1 nézését, de abban biztos minden rajongó egyetért, hogy a V10-esek hangjában "még volt anyag". Brit lapértesülések szerint Bernie Ecclestone-t is zavarja a dolog. Legújabb ötlete viszont amellett, hogy kasszasiker lehet, erre is kínálna orvosságot. Ha igaz, akkor az F1 idősödő pápájának az pattant ki a fejéből, hogy csinál egy Masters-sorozatot a már visszavonult korábbi versenyzőknek. Volt már olyan alkalom, hogy láthattunk hasonlót, de rendes sorozatot még nem futottak a nagy öregek.
Hirdetés


A hírt olvasva először furcsálltam, hogy mi ebben az újdonság, aztán összeállt a kép. Az 1995 óta futó Historic Formula One Championship nevű hivatalos FIA versenysorozatban az 1966 és 1985 közötti történelmi versenyautók meccselnek több, jelleg szerinti kategóriában. Azokat viszont csak szerencsés gazdagok vezetik, nem klasszisok. Ecclestone terve szerint nem régi kocsikat szednének elő a múzeumból, hanem a korábbi, a '90-es évek előírásai szerint építenének egyforma autókat. Ez nagyon jól hangzik, de egyelőre ebből kevés biztos. Ami viszont jó hír, hogy több korábbi sztár, mint Nelson Piquet, Gerhard Berger és Nigel Mansell érdeklődik a lehetőség iránt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?