Európába jön a Hyundai luxusautója

Eddig csak kupéként kaptuk, jövőre jöhet limuzinként is a Hyundai Genesis

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ázsia és Amerika prémiumvásárlóinak megnyerése után az európaiakat is célba veszi a Hyundai, a Genesis második generációját az öreg kontinensre is hozni fogja.


Kezdődik a peep-show, a Hyundai múlt héten kutatás-fejlesztési központjában „új Genesis sajtóelőzetes” napot tartott a koreai sajtó képviselői számára, s ugyanekkor nyilvánosságra hozta az új, immár az európai piacra is ígért Genesisről készült első grafikákat. Ez már a Hyundai „Folyékony szobrászat” formanyelvének második generációját hirdeti. Egy biztos: egyedi és nem is rossz a dizájn.
Hirdetés
Az új Genesis jövőre várható a boltokba, s immár nem csak Ázsiában és Amerikában, hanem Európában is. Dél-Korea legnagyobb autómárkája immár az európai, pontosabban a legnagyobb német prémiummárkák számára is konkurenciát kíván állítani, s az új modellel természetesen márkaképét is fényezni kívánja majd.

A második generációs Genesis műszakiságáról még csak néhány infó tudható: alapból természetesen elődjéhez hasonlóan hátsókerékhajtású lesz, de opcióként első ízben a "Hyundai Traction" (HTRAC) összkerékhajtást is megkaphatja. Motorparkja 3,8 literes (~330 LE) V6-os és 5,0 literes (~430 LE) V8-as, közvetlen befecskendezésű benzineseket tartogat 8 fokozatú automata váltóval. Dízelről egyelőre nincs hír, pedig ha a Hyundai tényleg komolyan gondolja az európai Genesis-eladásokat, azt is kínálnia kell majd. Sanszosan fog is, ahogyan például változó áttételű kormányművet is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?