A bürokrácia szívatása – Lamborghini visszahívás

Egy apró baki okoz némi nyűgöt a Centenario tulajdonosoknak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerikában furcsa hiba miatt kénytelenek a limitált példányszámú Lamborghini Centenario tulajdonosok begurulni a márkaszervizbe egy kis módosításért.


A Lamborghini háza táján is masszív növekedés tapasztalható az eladásokban. Miután a Bentley megnyitja első hazai márkakereskedését, felmerült, hogy a Lamborghininek is lehetne magyarországi kirendeltsége, hiszen igény volna rá. Azonban a növekvő eladások ellenére is csak nagyon kevés bolognai sportautó jutna hozzánk a gyári kvótából, ezért nem érdemes még külön márkakereskedést nyitni. Bezzeg a kb. 300 millió lakosú USA nem küzd ilyen problémákkal. Mással viszont igen.
Hirdetés

A csupán 40 példányban készült Centenario modellből is jutott 11 darab az USA piacára, ám most mind a 11 példányát visszahívták az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatalának kérésére. A helyzet azonban nem olyan komoly, hiszen csak egy rossz címke miatt rendelték vissza az autókat. A címkére ugyanis helytelenül írták fel az autó tömegét, ezért a tulajok kénytelenek bemenni a kereskedésbe, ahol természetesen ingyen orvosolják ezt az égető problémát.

A Centenarió egyébként az Aventador alapjára épül, azonban a 6,5 literes, V12-es motorjából 759 lóerőt csalogattak elő. Ennyi paripával a motorterében 2,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h tempóra és eléri a 349 kilométer/óra csúcssebességet is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?