Még keményebb N-es Hyundai érkezik

Egy második N Perfomance modellt dob piacra a Hyundai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az i30 N mellett a koreai gyártó egy még nagyobb teljesítményű modellt is bevet 2018-ban. Az új modell még keményebbnek ígérkezik.


A Hyundai N részleg teszt- és fejlesztőrészlegének vezetője, Albert Biermann megerősítette az Autocarnak azt az információt, hogy egy második N-es modell érkezik jövőre, további részleteket azonban nem árult el. Előző évben a koreai vállalat bemutatta az összkerékhajtású, 375 lóerős RN30 tanulmányautót, amely potenciális vetélytársa lehet a kompakt kategória hot hatch-jeinek. A Hyundai nem tervez minden modelljéből N változatot, helyette kiválasztják azokat az autókat, amelyekből a legmegfelelőbb N-es modelleket készítheti.
Hirdetés

"Nincsenek olyan terveink, hogy N modell készül minden Hyundai-ból." - nyilatkozta Joonhong Park, a Hyundai nagy teljesítményű járművekre szakosodott fejlesztőközpontjának vezetője. Jelenleg a Hyundai nem tervez semmilyen hibrid, vagy üzemanyagcellás hajtást N modelljeihez, ez a jövőben azonban változhat.

"A Hyundai-nak birtokában van minden technológia az alternatív – hibrid, plug-in hibrid, tisztán elektromos és üzemanyagcellás - hajtások megvalósításához." - monda Biermann. "Jelenleg nincs a terveink között ezeknek a technológiáknak a behozatala az N autóinkba. El tudok képzelni a későbbiekben egy élvezhető tisztán elektromos sportautót, de számomra nehéz motor nélkül gondolni ezekre az autókra." - folytatta.
A VW Golf GTI és a Ford Focus ST legfőbb riválisaként érkező i30 N már az idei évben megérkezik a kereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?