Jön az elektromos G-osztály?

Egy Twitteren elhintett mondat alapján villanymotort kaphat a G-osztály

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyetlen módon élhet tovább az ikonikus Mercedes-Benz G-osztály: ha villanymotorra cserélik a belső égésű motort.

Negyven év alatt egyetlen generációváltás jelzi, hogy valamit nagyon eltaláltak a német mérnökök, hiszen szinte változatlan formában vészelte átezeket az évtizedeket a Mercedes-Benz G-osztály. Átalakuló világunkban azonban dinoszaurusznak számít, és csak egyetlen módon juthat fel „Noé bárkájára”. Ha ő is villanyhajtású lesz.
Legalábbis erre utal a Daimler egyik fejesének Twitter csiripelése. Sascha Pallenberg ugyanis egy idézetet posztolt a márka vezérétől, aki az Automobilwoche Kongress rendezvényen beszélt a típus jövőjéről. Ola Källenius kerek-perec kijelentette, hogy lesz tisztán villanyhajtású G-osztály, annak ellenére, hogy a cég vezetősége eddig inkább a G-osztály nyugdíjazását tervezte. Valószínűleg annak a nagyobb projektnek a részeként érkezik, amelynek során tízmilliárd euró elköltése mellett több mint 10 új villanyhajtású modellt mutat be a csillagos márka 2022-ig.
Hirdetés
Azon kívül azonban, hogy elhintették ezt az infót, semmit nem árultak el arról, hogy mit tud majd egy elektromos G-osztály. Arnold Schwarzeneggernek azonban van egy villanyhajtású G-osztály a garázsában, amit egy Kreisel Electric nevű cég készített. A Terminátor autója 490 lóerős, 5,6 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h tempóra és 183 km/h a végsebessége. 80 kWh-ás akkupakk van benne, amivel akár 300 km feletti hatótávolság is elérhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?