Fogyókúrán a Ford GT

Egyedi széria készül a Ford GT-ből Carbon Series néven

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagy a pörgés a Ford GT háza táján. Nemrég bejelentették, hogy a tervezettnél tovább marad gyártásban az autó, most pedig egy különleges szériát is piacra dobnak belőle.


Lényegében egy limitált szérián belüli limitált szériát készít a Ford, hiszen a GT-ből még úgysem gyártanak túl sokat, hogy megtoldják az eredetileg tervezett darabszámot. Azonban a karbon szériából ezen belül is kevesebb készül.
Hirdetés

Mivel az igazi otthona valójában a pálya lesz, rendkívül fontos, hogy 18 kilogrammot faragtak az autó tömegéből, köszönhetően a szénszálas anyagok bátrabb használatának. Az egyik leglátványosabb karbon elem az autón a négy keréktárcsa, amelyek közepén titánból készült anyák kaptak helyet, de a kipufogórendszerben szintén alkalmazták ezt az anyagot.

A tömegcsökkentésnek érdekes módon nem estek áldozatul olyan kényelmi extrák, mint a légkondi és az infotainment rendszer. Az utastérben pedig az ezüst színű cérna alkalmazása járul hozzá az egyediséghez és természetesen a szénszálas anyagok itt is elég feltűnőek, ahogy az anodizált váltófülek is a kormánykerék mögött.

Az autóból hetente egy darabot kívánnak gyártani; a Ford dönti majd el, hogy a vásárolni szándékozó ügyfelek közül végül kinek a tulajdonába kerülhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?