Eladó a világ legnagyobb veterán Ford gyűjteménye!

Elárverezi autócsodáit a holland Den Hartogh Múzeum

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint 200 autótól válik meg a holland Den Hartogh Múzeum, ahol a világ legnagyobb veterán Ford gyűjteményét őrzik.


A világhírű Den Hartogh Múzeumban több mint 200 Ford és Lincoln modell gyűlt össze egy fedél alatt. Van ott minden, ami a márka- és autórajongók számára igazi ínyencség. Kezdve az 1903-as Model A-tól, a tűzoltóautókon és fagylaltoskocsikon keresztül a mentőautókig.
Hirdetés

A múzeumot Piet den Hartogh alapította, aki 1956-ban vásárolta első Fordját, ám a márka iránti rajongása már akkor elkezdődött, amikor gyerekkorában édesapja egy Ford teherautót vásárolt. Piet végül egy fuvarozó vállalatot épített fel, ahol természetesen a Ford teherautói teljesítenek szolgálatot. A gyűjteménye gyorsan nőtt, hiszen eltökélt célként minden Ford típusból be akart szerezni egy példányt. Feleségének tanácsára 1997-ben rendezték be a múzeumot, annak érdekében, hogy a világ más tájain élő Ford rajongók is élvezhessék a márka múltjának termékeit.
Den Hartogh 2011-es halála után a lánya, Greske Rust működtette a múzeumot, ám sokak szomorúságára a család 2016-ban bezárta a létesítményt. Most úgy döntöttek, hogy itt az ideje túladni a Fordokon. A felhalmozott autókat egyetlen nagy, egész napos aukció során, a Bonhams közreműködésével árverezik majd el június 23-án. Az aukciót természetesen az Amszterdam melletti Hillegomban található múzeumban rendezik meg.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?