Megszüntette külföldi weboldalait a Lancia

Eljönni látszik a vég a Lancia házánál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már európai weboldalait is lekapcsolta a híres és nagy múltú olasz márka. Kizárólag hazai piacának kiváltsága lesz a Lancia, ahogy azt ígérték.


Már 2014 óta tudtuk, hogy meg fog történni, most mégis kissé fájó látni. 3 éve jelentette be az FCA, hogy bár megtartják a Lanciát, a nagy múltú olasz márka kizárólag a hazai piacán lesz jelen, és mindössze egyetlen megmaradt modelljével, a harmadik generációs Ypsilonnal. A projekt úgy látszik halad, hiszen a Lancia a legtöbb európai országban megszüntette hivatalos weboldalát. Múlt hétvége óta Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Spanyolországban, Svájcban és Magyarországon is egy üzenet fogadja az odatévedőket: "Már Lancia tulajdonos? Információkért és szervizszolgáltatásokért kattintson!" Innen már csak az adott ország szervizéhez vagy az FCA egyéb márkáihoz kapunk hivatkozásokat, az új Lancia vásárlási lehetősége már kizárólag az olaszok kiváltsága maradt.
Hirdetés

A lancia.com és lancia.it még aktív, az Ypsilont továbbra is millió kiegészítővel és személyre szabási lehetőséggel kínálják. Tehát úgy látszik, még nincs mindennek vége, bár jövőbeli, a 2015-ben faceliften átesett Ypsilon kifutása utáni tervekről sem számolt be még a Lancia. Remélhetőleg nem az utolsó pillanatokat éljük, amikor új Lanciát vehetünk, bár az is biztos, hogy a Fiat 500 alapú miniautó nem lesz az olasz márka megmentője.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 18:45
    Permalink

    Én személy szerint nagyon sajnálom, mert szívesen láttam volna az utakon egy modern kori Lancia Delta Integrale-t.Egy kis fifikával, jó reklámmal, elérhető áron, piaca is lett volna egy ilyen nagy múltú,impozáns márkának.Most sírok…

  • 2017.10.27. at 18:45
    Permalink

    Elmondtam mar, nem kell a becezes. Dilettans maximum valamelyik hozzadtartozod lehet. Masfelol, fogalmad sincs a markarol, de ezt mar bizonyitottad.

    Viszont, maguknak csinaltak, par modell, nulla marketing, amikor meg volt nevuk, akkor kellett volna terjeszkedni, mar keso.

Vélemény, hozzászólás?