Porsche színű a legutolsó Aventador SV

Elkészült az utolsó 750 lóerős Aventador SV, a Porschétól vették a fényezést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Konszernen belül nem ritka, sőt, egyenesen megszokott, hogy csereszabatos alkatrészeket találunk két más márka autóiban. Az már kevésbé, hogy fényezésen is osztoznak, de ennyit ér az utolsó Aventador SV.


Elkészült az utolsó Lamborghini Aventador Super Veloce. Sant'Agata Bolognese híres gyártósoráról utoljára gördült le 750 lóerős V12-es motorral szerelt Aventador, aminek nem ez az egyetlen különlegessége. Önmagában is rengeteg pénzt érhet később, de tulajdonképpen már azóta emelkedik az értéke, ahogy kigurult a gyárból és a skóciai kereskedésbe került. Ami miatt még egyedibb, az a fényezése, ami az autó közel 138 millió forintos árán felül további 18 millióba került.
Hirdetés
Nincs szó egyedi árnyalatról, csupán egy olyanról, ami a Lamborghini katalógusában nem található, a konszern másik sportautójánál viszont igen, a Porschétól kérték el az árnyalat használatának jogát. A Liquid Metal Blue fényezés ezüstnek tűnik, de van némi kékes beütése bizonyos fénynél, ez persze nem lényeg, az már igen, hogy ezt az árnyalatot a Porsche nagyágyúja, a 918 jegyzi. Ráadásul az eljárás sem hagyományos, amivel az Aventadorra került, nem csak a szokványos elemeket fényezték le, hanem mindent, még a lökhárítók mögötti szerkezeti elemeket is, így azok a szellőzőkön keresztül tisztán látszanak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?