Búcsúzik a Mercedes-Benz kis kabriója

Elkészült az utolsó, kifutó széria a Mercedes-Benz SLC-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kifuttatja kis keménytetős kabrióját a Mercedes, az SLC utolsó példányai még idén elkészülnek, amik egy különleges, Final Edition széra darabjai lesznek.


Népszerű volt a kezdetekkor, eladási számai is szépen alakultak, közel 13 000 példány kelt el az első szériából, a jelenlegi generáció viszont már nem annyira kapós. Az eredetileg 1996-ban megjelent SLC-ből 2018-ban csupán 1993 darab fogyott, így a modellt kifuttatják. De nem hagyják csak úgy menni, érkezett egy különleges sorozat, a Final Edition széria pedig az utolsó darabokat jelöli. Többféle verzióban lesz elérhető, mindegyikben közös az utastér, mely fekete és szürke bőrözött elemekből áll, valamint karbonszálas műanyag mintás szövet huzatokból, ilyet kapott például a sportkormány és a váltókapcsoló is.
Hirdetés

Külsőre fényes fekete elemeiről lesz felismerhető, meg persze Final Edition kiegészítésű, szintén fekete SLC emblémáiról. A Sun Yellow fényezés szépen rímel az eredeti, első generációs modell Yellowstone sárga fényezésére, de elérhető lesz egy különleges szürke árnyalatban is, valamint mindenképp 18 colos felniket kap. Amerikában az SLC 300 modell, valamint az AMG SLC 43 lesz elérhető, utóbbi 390 lóerős V6-os biturbó motorral. Európába is érkezik a Final Edition, viszont csak SLC 180 és SLC 200 hajtásláncokkal, előbbi 156, utóbbi 184 lóerős turbós, négyhengeres benzinmotorral. Az SLC széria folytatásáról egyelőre nincsenek hírek, ahogy arról sem, hogy érkezne-e helyettesítő modell, esetleg egy egészen új elnevezésű sorozat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?