A Honda a levegőt is meghódította

Elkezdődött a Honda légi pályafutása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autók és a motorok mellett mostantól repülőt is gyárt a Honda. Az első példányt a napokban adták át.


A Honda hosszas fejlesztések után elkészítette első repülőgépét, melyet a napokban adtak át. Arra még egyelőre várni kell, hogy bárki utazhasson a japánok gépein, ugyanis nem a légitársaságokat, hanem a magánembereket célozzák meg az újdonsággal. A business jet kategóriát képviselő gép a pilótán kívül öt vagy hat fő befogadására képes. Utazósebessége 420 csomó, amely közel 780 km/órának felel meg. Hatótávja 2200 km, amely tengerentúli utazásnál nem jöhet számításba, kontinensen belül viszont kényelmesen és gyorsan lehet vele A-ból B-be eljutni.
Hirdetés

Az első példány már gazdára is talált, miután minden hatósági vizsgálatokon átesett a repülő és megkapta a szükséges jóváhagyásokat. Hazai reptereken nem valószínű, hogy sűrűn fogunk vele találkozni, ára átszámítva mintegy 1,2 milliárd forint. Ehhez jönnek még hozzá az üzemeltetési és fenntartási költségek, amely még a hatékony fogyasztású hajtómű mellett is komoly tételnek számít.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?