Szülinap közeleg: 120 éves lesz az Opel!

Élő hagyomány: íme az Opel 120 éve!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

1899-ben indult útjára Rüsselsheimben az Opel története. Ekkor lett a lovaskocsiból valódi autó.

Az 1899 óta eltelt 119 év során több fordulópont is volt a villámos márka történetében. Ott van mindjárt az 1924-es esztendő, amikor átálltak a gazdaságosabb futószalagos gyártásra, amivel hűek maradhattak elveikhez, miszerint mindenki számára elérhető járműveket kívánnak gyártani. Többek között ennek köszönhetően lett nagy siker az Opel 4/12 PS „Laubfrosch” modell is, ami magyarul a Levelibéka névre hallgat.
De ugyanígy megemlíthetjük a sorban következő Opel P4-et és a Kadettet, vagy 1968-ból a márka első sportautóját, az Opel GT-t, amit olyan stílusikonok követtek, mint a Manta és a Monza. A gyár és egyszersmind a stílus fejlődésére a berlini fal leomlása is rányomta a bélyegét: új üzemet alapítottak Eisenachban, és a ’90-es években a Corsa, az Astra és a Zafira lett a bestseller.
Hirdetés

2009-ben újabb jelentős trendformáló autóval nyűgözte le a közönséget az Opel, méghozzá a Genfi Autószalonon: ekkor mutatták be az Opel Amperát, amely újradefiniálta az elektromos mobilitást. De a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük az Opel SUV-jait is, mint pl. a Mokka, vagy a kompakt Crossland X és Grandland X.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.10.23. at 17:19
    Permalink

    Jó lenne valami megemlékezés, még van idő fekészülni Essenre, és a gyári múzeumot is nyilvánossá lehetne tenni.

    Mondjuk Tavares nem tűnt egy múltba révedő fazonnak…

    • 2018.10.23. at 17:53
      Permalink

      Ezt pont te írod, aki rendszeresen veszed semmibe a márkát és említed, hogy nem nagyon voltak legendás modelljeik… Az meg a hiteltelenség csúcsa lenne, ha Tavares visszarévedne a GM-es érára. Ő maximum a Crossland és a Grandland X “dicső múltjára” tekinthet vissza 😀

Vélemény, hozzászólás?