Polgárpukkasztásból jeles: GL 63 AMG Brabus tuninggal

Ennek az autónak a sofőrjét jobb lesz békén hagyni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akár 23 colos kerekekkel is rendelhető a Brabus-féle rémisztő GL 63 AMG, de a 620 lóerő és a 820 Nm is több mint polgárpukkasztó.

Nem szép dolog az előítélet, azonban pláne manapság, az egyre zöldebb gondolkodás divatjának is megfelelően nehéz elképzelni, hogy egy bérből és fizetésből élő törvénytisztelő állampolgár csak azért venne a képeken láthatóhoz hasonló hodályt, mert tetszik neki. Tehát a Brabus-tuningos GL 63 AMG inkább csupán a megalomán gengszterek új kedvence lehet, de nekik aztán biztos bejön úgy, ahogy van.
Hirdetés
Alap ugye, hogy az AMG-csomagos Mercedes-Benz luxustank nem elég feltűnő, nem elég polgárpukkasztó és nem elég erős, hát a Brabus „kellően” agresszív szpojlerezést, tetőszárnyat, 80 mm-es szélesítést, diffúzort, rozsdamentes acél sportkipufogót, 30 mm-es ültetést, 21-22, sőt 23 colos alufelnit is kínál – utóbbiakra 305/30-as Pirelli vagy Yokohama abroncsokat preferálva. Az 5,5 literes, ikerturbós V8-as pedig a 620 PowerXtra készlet révén 620 lóerővel és 820 Nm-es nyomatékkal szaggatja az aszfaltot, ez lóerőben és newtonméterben is hatvanas plusz. A 100-as sprintidő a 4,9-re kontrázva 4,7 mp, a végsebességet elektronika korlátozza nem a szokásos 250, hanem 280 km/órában.
Az utastérben egyedi alcantara és bőrkárpitozás fokozza a hangulatot, fémből vannak a pedálok és az automata váltó kormányszarvai is. Az árakat és a fogyasztást hagyjuk, egyik sem tétel abban a ligában, ahol ez a Brabus-dömper játszik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?