Eladó a legmenőbb Ferrari

Ennél klasszabb Ferrarit keresve sem találsz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges Testarossa került fel egy aukciósház oldalára. A fekete Ferrari nem csupán egyedi darab, de a '80-as években reklámsztár volt nem más, mint a pop királya oldalán.


Akik a '80-as években nőttek fel, talán még emlékeznek is erre a reklámfilmre. A Pepsi akkoriban igencsak szerencsésnek mondhatta magát, a szekér olyan jól ment, hogy a pop királyát, Michael Jacksont tudták megfizetni a reklámfilmhez. Nem aprózták el, egy egész sorozatot csináltak Jackóval, aki a történet szerint a rajongótábor elől menekül Indiana Jones stílusban. Ebben a sorozatban kapott szerepet egy bizonyos autó, ez itt, egy koromfekete Ferrari Testarossa, és mint látják, ilyenje alig pár embernek lehetett.
Hirdetés

Nyitható tetős változat nem volt a Testarossából, csupán pár darabot készítettek utólag. Ennek a Pepsi kedvéért kapták le a kupétetejét, hogy a helyére egészen passzoló ponyvatetőt tehessenek. Azért volt szükség erre, mert az egyik jelenetben Jacko lazán bepattan a kabrióba és már tövig is nyomja a gázt (a videóban 1:57-nél). Helyette persze vélhetően kaszkadőr vezette az autót és nem tudni pontosan, hogy Michael Jackson tulajdonában volt-e valamikor a Ferrari, mégis az ő nevéhez köthető. Alig több mint 17 ezer mérföldet futott a sztár, így a sztori és a kitűnő állapot mellett érthető a közel 800 ezer dolláros kikiáltási ár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?