Hibridként mutatkozik be a Skoda következő SUV-ja

Érkezik a legkisebb SUV a Skodához, Genfben hibrid hajtást mutatnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eleinte elzárkóztak tőle, ám a tavalyi év folyamán már felvállalták, hogy ők is az elektromos, illetve hibrid hajtásban látják a jövőt. A Skoda első hibridje a Fabia alapú kis SUV lehet.


A Skodánál eleinte furcsán elzárkóztak a kérdés elől, miszerint lehet-e elektromos, vagy hibrid autójuk a jövőben. Sokáig azt mondták, hogy nem, ám nagyjából a Kodiaq érkezésekor elárulták, hogy ugyanúgy fejlesztik az első hibrid, illetve villanyautójukat, mint a legtöbb gyártó, ugyanis ezzel tudnak majd igazán labdába rúgni. Az első hibrid tanulmányautójuk még idén bemutatkozik, méghozzá a 88. Genfi Autószalonon, de rajzokon már láthatjuk.
Hirdetés

A Vision X tanulmányt méretben a SEAT Arona és a Volkswagen T-Roc[/url] mellé helyezhetjük, tehát kisautós padlólemezre fog épülni. Azt egyelőre nem tudni, hogy még a Fabia alatt található korábbi fejlesztésű, vagy már a moduláris MQB padlólemezt fogják használni. A Vision X persze külsőre lesz igazán érdekes, mivel ezzel már elég sokat megtudhatunk az új jövevényről. A Karoqról és a Kodiaqról már ismerős kettéosztott fényszórók itt egész közel kerülnek a hűtőrácshoz, az elsők össze is érnek vele, hátul már egészen ismerősnek hat. Bent izgalmas, a karosszéria színére fényezett részleteket várhatunk, valamint egy tekintélyes központi kijelzőt, és a Karoqban debütált digitális műszeregységet, ami ebben a kategóriában még egyáltalán nem jellemző.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?