Először láthatjuk az Audi hamarosan érkező új SUV-ját

Érkezik a Q4, mely e-tron hajtásláncot is kap, Győrben fog készülni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bővül az Audi SUV kínálata, méghozzá a sportosabb vonalon, vagyis a páros számú Q sorozat új tagját fogják bemutatni. Ez lesz a Q4, melynek tanulmányautója e-tron utótagot is kapott.


Egy ideje már tudni lehet, hogy érkezik az Audi Q3 sportosabbra fazonírozott változata, a Q4. Már akkor arról beszéltek, amikor a Q3-at sem ismertük, de már azt is elárulták, hogy a Q4 is Győrben fog készülni. Eddig nem láthattunk róla semmi hivatalosat, most viszont megérkeztek az első rajzok, melyen a Q4 e-tron tanulmányautót láthatjuk. A vonalai kísértetiesen hasonlítanak az óriás Q8-ra, méreteiben viszont a Q5 adataira kell majd számítanunk.
Hirdetés

Néhány forrásból már azt is lehet tudni, hogy a Q4 is az MQB moduláris padlólemezre fog épülni, valamint hogy első körben a belsőégésű motoros változatokat ismerhetjük majd meg. A tanulmányautó e-tron utótagja viszont utal arra, hogy vagy konnektorról tölthető hajtással, vagy teljesen elektromos rendszerrel is érkezik, utóbbira elég nagy az esély. A modell gyártása még idén elindul Győrben a TT, A3 szedán és kabrió, valamint a Q3 mellett, forgalmazását pedig leghamarabb 2020-as kezdésre ígérik, a tanulmányautó a Genfi Autószalonon debütál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.02.14. at 18:18
    Permalink

    miért nem az A3-at csinálják meg ilyenre,…csak nem telekjárónak, hanem hot hatchnek. Az a3 sportback ultra béna zöldségeskombi a kétajtós bódé tűrhetÅ‘, de az meg csak 2 ajtó…eh

Vélemény, hozzászólás?