A Volkswagen a dízelbotrány miatt egyszerűsíti kínálatát

Eurómilliárdokat tudna spórolni a Volkswagen pár kivitelváltozat elhagyásával

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagennek összébb kell húznia a nadrágszíjat. A 8,7 milliárdos vesztesség egy részét, 1,9 milliárdot takarékoskodásból letudhatnák.


A Volkswagennél már kimutatható hatása van a dízelbotrányként elhíresült, több hónapja tartó ügynek. A motorok emisszióját módosító szoftver beépítés, majd a gyár által "nem helyesen" megadott károsanyag kibocsátási értékek miatt főhet a feje a VW vezetésének. A cégvezér le kellett mondjon, az új meg egy rakás gondot kapott a nyakába. Ezek legsúlyosabbika a cég költségvetésének rendberakása. A kártérítésekkel, a szükséges javításokkal és az értékesítés csökkenésével együtt a saját kalkulációjuk szerint 8,7 milliárdos vesztességgel kell szembenézzenek.
Hirdetés


Az Automotive News riportja szerint a konszern legnagyobb márkája, a Volkswagen esetében pár kivitel és modellváltozat elhagyásával akarnak spórolni. A kínálat egyszerűsítésével 1,9 milliárd eurót tudnának megtakarítani. Bernd Osterloh, a munkások képviseletében azt mondta egy wolfsburgi sajtónyilvános megbeszélésen, hogy ők ezt már korábban is javasolták a vezetőségnek. A túl összetett termékpaletta logisztikai nehézségeket jelent a gyártás során, és ezek megoldása mind többletköltséget jelent. Csak a gyártáson összesen 5 milliárd eurót tudnának megspórolni és további 1 milliárdot a befektetések lassításán. Pontosan még nem tudni, hogy mi az, ami eltűnhet így a VW kínálatból, de hamarosan ez is ki fog derülni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?