Frankfurtban debütál az új Subaru Impreza

Európába is befut lassan a legfrissebb Impreza

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hosszabb várakozás után, végre Európába is befuthat a Subaru középkategóriás modellje, a mára inkább családi autó szerepet kapó Impreza.


Amerikában már rég piacon van, az öreg kontinensre viszont csak most érhet el a sportos elődöktől mára messze eltávolodó Subaru Impreza legújabb generációja. Debütálásnak szeptember 12-ét és a Frankfurti Autószalont nézték ki a japánok. A négyajtós szedánként és ötajtós ferdehátúként is érkező Impreza a második Subaru modell, amelyik az új Global Platformot használja. A gyáriak szerint az új padlólemez 70%-kal nagyobb merevséget ad, miközben 40%-kal jobb energiaelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik ütközés esetén.
Hirdetés
Újragondolták a felfüggesztést, állítólag javítottak a kormányzáson és az elődhöz képest 5 mm-rel közelebb ül a földhöz. A védjegy boxermotor több mint valószínű, hogy megmarad, ahogy az összkerékhajtás opciója is, bár motorpalettáját hivatalosan még nem hagyták jóvá. A tengerentúlon 2,0 literes, 152 lóerős benzinmotorokkal futnak, ám a pletykák szerint hozzánk először az előd 1,6 literes, 114 lovasának továbbfejlesztett változatával érkezhet. Várhatóan szériafelszereltségként kapja majd a távolságtartós tempomatot, az automata vészféket és a sávelhagyásra figyelmeztetőt, valamint a sávtartót is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 16:38
    Permalink

    A honda is bebukott az európai accord-al, és az avensis se nagyon fogy, akkor egy ilyen kis gyártónak se igazán érheti meg egy európai dizájnba beinvesztáljni.

  • 2017.10.27. at 16:38
    Permalink

    Szegény Subaru egyre rondább kocsikat gyárt (2003–2009) modellévű Legacy még tetszett is azt gondoltam hogy talán magára talál a márka … de tévedtem . Jó tudom távol keletre gyárt és ott ez a forma lehet bejön … de meddig tartana egy európaibb dizájnt kreálni és árulhatnák 2 féle ” arccal” . Usa-ban se hiszem hogy fanyalognának egy szebb Subaru miatt …

  • 2017.10.27. at 16:38
    Permalink

    Valaki világosítson már fel: hogy kell kiejteni ennek az autónak a nevét? “Impredza” vagy “Impréza”? Mert gyakran hallani mind a két változatot.

Vélemény, hozzászólás?