A Toyota Corolla kapta az Év Zöld Autója díjat

Év Zöld Autója: a kétféle hibriddel kapható Toyota Corolla nyert

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2020-as Év Autója díjat a Toyota Corolla tizenkettedik generációja viselheti, a Los Angeles-i Autószalonon át is adták a díjat.


Az aktuális, idén piacra lépett tizenkettedik generációs Toyota Corollát választották meg a 2020. Év Zöld Autójának. Az elismerés a modellcsalád egészére vetített, várható ökológiai hatásnak szól, így nemcsak a hibrid hajtásláncokat, hanem a benzinmotorokat, valamint a típus népszerűségét és legendás tartósságát is figyelembe vették a minősítés során.
Az 1992-ben alapított Green Car Journal először 2006-ban hirdette meg az Év Zöld Autója (Green Car of the Year) versenyt. Az év leginkább környezetbarát autós újdonságát környezetvédelmi és autóipari szakemberekből álló, 11 tagú zsűri választja ki. Az évek során olyan illusztris döntőbírák segítettek kiválasztani az év zöld autóját, mint Mario Andretti, Carroll Shelby, Jay Leno vagy a természetfilmes és óceánkutató Jean-Michel Cousteau.
A díj idei évadában a tizenkettedik generációs Toyota Corolla győzelmében kulcsszerepet játszott a tény is, hogy a Corolla, amely történelmileg és idén egyaránt a világ legnagyobb számban eladott személyautója, most először kapta meg a Toyota 1997 óta tökéletesített hibrid hajtásláncának legújabb generációját.
Hirdetés
Ennél is fontosabb, hogy a Corolla vásárlói a világon elsőként két teljesítményszinten is választhatnak hibrid verziót: a hibrid alapkivitel a korábbról ismert 1,8 literes benzinmotorra épülő, 122 lóerős hajtásláncot kapja, míg a sportosabb hangolású Corolla Dynamic Force Hybridben egy 2,0 literes benzinmotorral szerelt, 180 lóerős öntöltő egység dolgozik (a két verzió tesztje itt olvasható).
Az új generációs Corolla a második Toyota modell, amelyet Év Autója díjjal tüntet ki a Green Car Journal. Először a 2006-tól forgalmazott, negyedik generációs Camry (XV40) hibrid kivitele érdemelte ki a nagy becsben tartott elismerést. A modell (amerikai) norma szerinti átlagfogyasztása 6,9 l/100 km volt.
Év Zöld Autója 2020 - a győztes és döntés modellek
[cellaa s_egyesites="4"]Az Év Zöld Pickupja[/cella]
Győztes Döntősök
Az Év Zöld Autója Toyota Corolla és Corolla Hybrid Ford Escape
Hyundai Sonata
Kia Soul
Mazda3
Az Év Zöld Szabadidő-autója Honda CR-V és CR-V Hybrid Ford Explorer Hybrid
Subaru Crosstrek Hybrid
Toyota Highland Hybrid
Toyota RAV4
RAM 1500 Chevrolet Colorado
Chevrolet Silverado
Ford F-150
Ford Ranger
Az Év Zöld Családi Autója Mitsubishi Outlander PHEV Chrysler Pacifica Hybrid
Hyundai Venue
Kia Niro
Nissan Versa
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?