Hét esélyes az Év Autója 2018 címre

Ezek közül kerül ki a következő Év Autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Év Autója díj 60 tagú zsűrije egyenként 25-25 pontot oszthat szét a döntőbe került 7 autó között, melyek közül márciusban ismerhetjük majd meg 2018 Év Autóját.


Nagyon széles mezőnyből válogathatták össze a 2018-as Év autója díj döntőseit a zsűritagok, összesen 48 autó szerepelt a nevezettek listáján, olyan nagyágyúkkal, mint például az új Suzuki Swift, az Opel Insignia vagy az Opel Ampera-e. Utóbbiak egyike sem került a döntőbe. Benne van viszont az Alfa Romeo Stelvio, az új Audi A8, a BMW 5-ös sorozata, a Citroën C3 Aircross, a Kia Stinger, a SEAT Ibiza és a Volvo XC40 is.
Hirdetés

Nem vitás, hogy mind nagyon érdekes és jó autó, ugyanakkor nagyon jön a kérdés, hogy miért pont ezek. Például mivel ad többet a SEAT Ibiza a Volkswagen Polónál? A végső pontozás nagyon érdekes lesz, ne feledjük, tavaly majdnem az Alfa Giulia nyert, de a címet a Peugeot 3008 zsebelte be. Vajon idén összejön a győzelem az olaszoknak? Netán a német prémiummárkák egyike fog nyerni, vagy a franciák, a koreaiak, a spanyolok, illetve a svédek újdonsága? Márciusban kiderül!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.28. at 09:03
    Permalink

    Húúh, hát lássuk:
    Alfa Romeo Stelvio – korrekt autó, de közel sem olyen kiemelkedő, mint a korábbi nyertes Alfák.
    Audi A8 – Luxusautó, eleve diszkvalifikálva. Héééé, mit keres itt a VW csoport? Lekerült a szégyenpadról?
    BMW 5-ös sorozat – érvek lásd Stelvio csak sokkal magasabb szinten, plusz az érv ami eliminálja az A8-ast.
    Citroën C3 Aircross – alig különbözik az elődtől, semmi innováció. Gondolom ez nyeri majd…. 🙁
    Kia Stinger – Koreai gyártású modell, amely nem igazán az európai piacra lett tervezve. Meglepne ha nyerne.
    Seat Ibiza – VW csoport, helló?
    Volvo XC40 – Az első új volvo az elmúlt 5 évben amely nem tartalmaz iparági léptékú innovációt. szóval akár meg is nyerheti 🙂

  • 2017.11.28. at 09:23
    Permalink

    Csak nem nyer a PSA-konszern már megint… Japán sehol, ez sajnálatos, a Kia új vadászterületre lépését nem tudni, milyen helyezéssel díjazzák majd. Én az Alfára vagy a svédacélra tippelek.

Vélemény, hozzászólás?