Teljes pompájában láthatjuk az új Suzuki Jimny-t

Ezerötös motorral és létraalvázzal érkezik az új Jimny!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Végre teljes fényében és egész jó felbontásban láthatjuk az új Suzuki terepjárót, amiről most pár infót is elárultak. Az új Jimny friss motort is hoz a hagyományos technika mellé.


Itt a pillanat, amire már sokan vártunk, végre hivatalos fotók és infók érkeznek az új Jimny-ről. A doboz formát már láthattuk párszor, ám egyre biztosabb, hogy egészen más karakternek fog tűnni az utcán, mint elődje. Használhatósága viszont nem változik, az új Jimny is létraalvázra épül, hosszmotoros és kapcsolható összkerékhajtású. Kétféle kivitel készül, a sima Jimny és a Jimny Sierra, ám utóbbi nevet vélhetően csak Japánban fogja viselni, ugyanis Európába csak az érkezik, a "sima" Jimny 660 köbcentis motorjával a kei car kategória miatt jött létre.
Hirdetés

Az Európai verzió sokkal inkább potens motorral érkezik, mi ugyanis 1,5-ös benzinmotorral hajthatjuk majd, amiről egyelőre több nem derült ki. A Sierra külsőre is más kicsit. A szélesebb lökhárítók masszív kerékjárati szélesítésekben folytatódnak, amik természetesen fényezetlenek. Színekből lesznek érdekességek, mint a Jungle Green, ami ennek a formának is rendkívül jól áll. Állítólag többféle színkombinációban is elérhető lesz, ami nem kizárt, hogy a beltérben is visszaköszön. Itt több újdonság is érkezik, a Swift remek fogású kormányához hasonló volán mellett szögletes műszerfalat kapunk kerek műszerekkel és akár 7 colos érintőképernyős fejegységgel, de a fedélzeten vészfékasszisztens is helyet kaphat. Nagy változás, hogy az összkerékhajtást mostantól kapcsolókkal válthatjuk, a váltóbot mellett többé nem lesz még egy kar. A Jimny teljes egészében július 5-én mutatkozik majd be, akkor kiderül minden fontos infó róla.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?