Benzinmotorral is elérhető a Kia hétüléses SUV-ja

Ezt a Kiát már nem csak dízellel kapod meg!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Benzinmotoros változattal ünnepli a tavaszt, illetve várja a nagycsaládosok 2,5 millió forintos ártámogatását a Kia Sorento.

A dél-koreai márka nem bízta a véletlenre az idei tavaszvárást: a Sorento globálisan is meghatározó tényező a gyártó modellpalettáján, viszont idáig csak dízelmotorral volt kapható. Ezen változtatott most a Kia: a SUV mostantól 2,4 literes benzinmotorral, 188 lóerővel is kapható, ennél a motornál alapáras a dízelhez opció nyolcfokozatú automata váltó.
Míg a benzinmotorhoz csakis az alap, LX felszereltség társulhat, Sorento már korábban is elérhető 2,2 literes, 200 lóerős CRDI dízele a GT Line felszereltséget és az alapnál gazdagabb, de nem annyira sportos EX szinten is elérhető, s a Kia már most árlistára vette a "nagycsaládos", hétüléses verziókat.
Hirdetés
A legolcsóbb, benzines és hétüléses Sorento így a nagycsaládosok ártámogatásával számukra 5 999 000 forinttól lesz kapható, míg a dízel 6 499 000 forinttól. Az LX felszereltségbe beletartozik többek között a vészfékrásegítő, a visszagurulás-gátló, a lejtmenet szabályozó, és a LED-es nappali menetfény illetve ködfényszóró, míg a kényelmi funkciók közül például a tolatóradar, az első- és hátsó ülésfűtés, valamint a manuális légkondicionáló is. „A Sorento mindig is fontos volt a Kiának, és növekvő igénnyel számolunk a nagycsaládos kedvezmény elindulásakor. Már most tapasztaljuk az érdeklődés növekedését, hiszen számukra a Sorento most szinte a kifutó Carens árában elérhető, így benzines ajánlatunkat kifejezetten nekik szánjuk.” – mondta Nagy Norbert, a Kia ügyvezető igazgatója. „A Sorento vonzó kialakítása, praktikuma és minősége stabil vásárlóközönséget vonz, és reméljük, hogy a jövőben egyre többen tapasztalják majd meg ezt az élményt.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?