Forgalomkorlátozások és ingyenes szakaszok az M0-on

Felújítják az M0 néhány hídját, terelések lesznek, amik miatt ingyenessé tettek egy szakaszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megkezdődtek a felújítások az M0 autóút déli szektorában, az 51-es út és az M6-os autópálya közötti szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani, de van olyan szakasz, amit épp ezért ingyenessé tettek.


A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában az M0-s autóút déli szektorán, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán található hidakat felújítják, az M1-es autópálya felé vezető oldalt pedig ezzel egy időben beton burkolatúra építik át a szakemberek. A beton burkolatú pálya építése és a hidakon zajló munkálatok technológiája ugyanakkor megköveteli, hogy az érintett pályaoldalt teljes egészében a kivitelezés idejére szakaszosan lezárják. A lezárt szakaszok előtt a forgalmat sávelhúzással vezetik át a szemközti oldalra. 
 
Hirdetés

Az elmúlt hetekben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiépítette a forgalomtereléseket és megépültek az üzemi átjárók, amelyek lehetővé teszik, hogy 2x2 sávon haladhasson a forgalom a felújítások mellett. A munkálatok most új szakaszhoz értek, ezért augusztus 14-én, keddtől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé. Az erre közlekedők a 6-os számú főúti csomópontban hagyhatják el az autóutat és a 6-os számú főúton keresztül érhetik el úti céljukat. Az M5- ös autópálya felé vezető oldalról nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé. Az erre közlekedőknek az autóútról korábban kell lehajtaniuk és az M6-os autópályán közlekedhetnek, amelynek az M0 autóúttól Érd észak csomópontig tartó szakasza díjmentesen vehető igénybe. Az M6-os ellenkező, azaz az Érd északtól M0-ás autóig vezető oldala viszont NEM díjmentes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?