Új ruhában az Audi RS5

Finom tuning az Audi izomkupéjára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai TAG Motorsport újabb bizonyítékát szolgáltatta annak, hogy mennyire jól ért az Audi nyelvén. Munkájuk legújabb gyümölcse egy csinosan átöltöztetett Audi RS5.


A bővérű kupé lengéscsillapítóit állítható KW DDC szettre cserélték, amelynek különlegessége, hogy a kocsi sofőrje az iPhone-jára feltelepített alkalmazásból állíthatja az Audi hasmagasságát.
A tuning során SPC szabályozókarokat és ADV.1 felniket (ADV7SL Track Spec) is kapott az RS5. Ezeken 295/25 R21 Michelin PS2 gumik feszülnek. A féknyergeket kékre fújták, a kipufogó az AWE Tuning munkája, amely kiszínezi a V8-as élménydús hangját.
Hirdetés

A TAG Motorsportnál nem nyúltak a 4163 köbcentis, szívó V8-ashoz, amely 450 lóerejét 8250-es fordulaton mutatja meg, forgatónyomatéka (430 Nm) a 4000-6000 közötti percenkénti tartományban a legnagyobb. Az Audi RS5 kupé nulláról 100 kilométer/órás sebességre 4,6 másodperc alatt gyorsul, végsebesség korlátozás nélkül 280 kilométer/óra. Váltója hétfokozatú, dupla kuplungos, nyomatékosztása a Torsen differenciálműves quattro összkerékhajtás révén változik, alapesetben 40 százalék jut az első tengelyre, 60 százalék a hátsóra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?