Gyártásra kész arcát mutatja a Civic Type R?

Friss képeken az új Honda Civic Type R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két rossz minőségű kép lepte el az internet világát a vadiúj Honda Civic Type R-ről. A most látott változat kevésben tér el a koncepciótól.


Még a Genfi Autószalonon való debütálás előtt megmutatta sorozatgyártásra szánt arcát a vadiúj Honda Civic Type R. Sajnos egyelőre elég gyenge felbontású képek láttak napvilágot, de az már most megállapítható, hogy a tavalyi koncepciótól nem sokban tér el a most mutatkozó, valószínűleg már kész Type R változat. Még a három kipufogóvég is megmaradt, bár a középső a tavalyi tanulmányon még vörös volt. A friss generációt is a Civic program eleje óta fejlesztgetik a nulláról, tehát a lehető legtöbb részletében eltér majd az alapmodelltől. Az elődnél komoly gondot fordítottak arra, hogy a széria torziós felfüggesztést lecseréljék multi-linkre. Utóbbit az új Type R is megkapja.
Hirdetés
Az új Type R várhatóan több lóerőt kap, mint a jelenlegi 2,0 literes turbós benzines 306 lóereje, bár a gyáriak szerint maradnak az elsőkerék-hajtásnál. Addig nincs is ezzel baj, amíg ilyen jól menettulajdonságokkal párosul, mint az előd esetében, ami ennyi lóerővel az első kerekeknél hajtva is hihetetlen kanyarodásokra volt képes. Nem véletlenül tartotta egy ideig a Nürburgring elsőkerék-hajtásúak körrekordját az előző generáció, amit később a Volkswagen Golf GTI Clubsport vett el tőle. Visszavágóra számíthatunk! Az új Type R a Honda swindoni gyárában készül majd, a gyáriak szerint enyhe árnövekedést is érzékelhetünk majd. Holnap Genfben élőben is meglessük az új Type R-t.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?