LED-fényt és érintőképernyőt kap az Opel Zafira

Frissül, az Astra K-hoz igazodik az Opel Zafira Tourer

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ötéves korára opcióként LED fényszórót és érintőképernyős navigációs rendszert, továbbá új arcot és wifit kap az Opel Zafira Tourer.


Kiszivárgott képen már láthattuk az ötéves korára frissített Opel Zafira Tourert, most pedig már itt vannak a gyári, hivatalos fotók is. A Zafira valóban úgy újult meg, ahogyan azt várhattuk. Az Astra K-ról ismerős éles vonalakkal rajzolták át a frontját, hűtőmaszkján hangsúlyos króm gallér húzódik, fényszórói felárért - a kategóriában elsőként - adaptív LED-esek.
Hirdetés

Idén szeptembertől már a megújult modellek érkeznek a szalonokba - az új vonalak mellett alapvetően a régi értékekkel. Alapáron 7 üléssel, opcióként AGR-tanúsítványos ergonomikus vezetőüléssel, FlexFix (akár négy kerékpárhoz is használható) kerékpártartóval és az Opel IntelliLink infotainment rendszer legújabb generációjával. Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitással, valamint a hamarosan hazánkban is elérhető OnStar online asszisztenssel, akár 7 készüléket kiszolgáló wifi routerrel.
Az infotainmentnek nem csak szolgáltatásai újak, a korábbinál nagyobb és immár érintésérzékeny kijelzője is friss, számos korábbi gombot nyugdíjazó. A feláras tételek között távolságtartós tempomatot, adaptív lengéscsillapítást (FlexRide futómű), követési távolság kijelzést és 60 km/órás tempó feletti automatikusan éledő sávelhagyásra figyelmeztetést is találunk. A motorpaletta rendkívül széles: LPG és CNG üzemű verziók is sorakoznak a számos benzines és dízel mellett. A benzinesek 1,4-1,6 literesek és 120-200 lóerősök, míg a dízelek jelenleg még 1,6 és 2,0 literesek (120-170 LE), de vélhető, hogy a szentgotthárdi 1.6 BiTurbo CDTI nyugdíjazza a 2,0 literes gázolajosokat. További részletek egy hónap múlva várhatók, akkor ugyanis már vezethetjük is majd a frissített Zafira Tourert.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?