Majdnem Audi A7 a Skoda VisionC

Genfben debütál: Skoda Vision C négyajtós kupétanulmány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első vázlat után most egy sorozatnyi grafikán már a VisionC kupé kidolgozottabb változatát mutatja meg a Skoda. A koncepció egyre vadabb. Egy Octavia alapú, Audi A7 stílusú négyajtós kupé jön, ami kizárt, hogy ne legyen közönségsiker.

Hirdetés

Az első hír alapján latolgattuk a munkacímen Octavia CC néven említett új négyajtós kupé piaci esélyeit, akkor még kép nélkül. Nemrég megjelent az első hivatalos grafika a tanulmányról, most meg zöldben láthatjuk az autót. Hát, nem rossz, nagyon is jól néz ki. Skodának már túl szép is. Ha a Fabiára, vagy a Superbre gondolunk, akkor az jut eszünkbe, mintha direkt nem a legszebbre rajzolták volna őket. Mindegy, mert az aktuális Octaviával és a Rapid Spacebackkel megtört a jég, azokat már formájuk miatt is lehet szeretni.

A VisionC meg egyenesen merész a Volkswagen csoporton belül korábban a szegény keleti testvér szerepét betöltő Skodától. A Passat CC (még inkább) népi változatának neveztük, de ez a stílus már az Audi A7 felségterülete. Bárcsak megvalósulna így! A képeken látható zöld autó már ma megfelel az EU 2020-ra tervezett szén-dioxid kibocsátási értékének. Az MQB platformra épülő ötajtós hajtásáról egy benzin-CNG üzemű motor gondoskodik. A konszern ismert 1.4-es TSI-jének 110 lóerős változatával 91 g/km CO2 kibocsátási értéket tud a VisionC, ehhez CNG üzemben 3,4 kg gázt éget el. Ha erejével nem is lesz Audi A7, sem Passat CC, de formájával mindenképp pozitív képet fest a Skoda jövőjéről. Ha most fogadnánk, akkor arra tennék, hogy sikere garantált, ezért a koncepcióból széria lesz, de nem az Octavia sorozat részeként, hanem különálló új modell lehet a VisionC-ből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 12:34
    Permalink

    Ja skodáéknál így megy ez.Csinálnak egy jó tanulmányt, aztán majd egy rút gnóm kerül a szériába belőle.Hogy ez kinek az érdeme?A VW vagy a skoda?nem tudom..én inkább a vw kezére gondolok, hogy megköti a skodát.Tipikus példa erre a Vision D…amiből lett egy csúnya gnóm rapid spaceback.Gratulálok…persze értem én, hogy ne legyen ellenfele a golfnak meg a3-nak….
    Senkinek se legyenek illúziói, ez sem fog a végére így kinézni.

Vélemény, hozzászólás?