Grafikán a Land Rover kupé-SUV-ja

Genfben mutatkozhat a BMW X6-verő Range Rover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a Genfi Autószalonon bemutatkozhat a Range Rover Velar, ami a britek X6-osa és GLE kupéja lesz, a megszokott prémium városi köntösben.


A BMW X6 és a Mercedes-Benz GLE óriás SUV-kupék babérjaira törhet a Land Rover. A britek ugyanis hamarosan bemutathatják vadiúj Porsche Macan konkurens modelljüket Genfben, ami a Range Rover márka égisze alatt a Velar nevet viselheti majd. Utóbbi elnevezést egy éve védették le, de korábban, az 1960-as években is felmerült az olaszul fedezéket jelentő név egy titkos prototípusnál. Már nem kell sokat várni, akár a Genfi Autószalonon is bemutatkozhat a meredeken lejtő tetővonallal finomított SUV.
Hirdetés
A Range Rover Velar feladata az Evoque és a Range Rover Sport közti űr betöltése lenne, méretben még nem biztos, de árban mindenképp - az Autocar jelentése szerint. A gyár modern alumínium vázára épülne, amit a Jaguar F-Pace is megkapott. Ahogy a sportos kupé-SUV-k között szokás, inkább városi, mint off-road szerepkörre szánják és fejlesztik. Motorpalettáját négy- és hathengeres benzines és dízel motorok adhatják, akár egy V8-asra és természetesen full-elektromos változatra is esély van. A Range Rover Sport jelenlegi 3,0 literes V6-os dízellel párosított hibridhajtása életszerűbbnek hangzik jelen pillanatban, ahogy az összkerékhajtásban is biztosak lehetünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?