Élőben is ütős az új Opel Insignia

Genfben mutatta magát először élőben az új Opel Insignia, slágergyanús

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kombiként és lejtőshátú ötajtósként is porondra lépett az új Insignia Genfben. Nem csak fotókon dögös a szentgotthárdi 1,5-ös turbós alapmotorral érkező nagyautó.


Sikerült élőben is találkoznunk az új Opel Insigniával a 2017-es Genfi Autószalonon. A németek standján nem csak az ötajtós szedán Grand Sport, hanem a kombi Sports Tourer is díszelgett. Impozáns, megnyerő az opelesek új álomautója. Az eladástól kicsit megszeppenve ugyan, de két új modellt is hozott Svájcba az Opel, mivel ott volt a - hamarosan hazánkban is bemutatkozó - új Crossland X is. Az Insignia mellett viszont nehéz koncentrálni a crossoverre, minden irányban nagyobb, lábtérben és válltérben 2,5 centiméterrel nyújt többet elődjénél, míg a teljes karosszéria akár 175 kilóval is kevesebbet nyomhat annál.
Hirdetés

Az új Insignia csomagtere a korábbinál mindenképp 10 literrel kisebb, az ötajtósé így 490, a kombié 530 literes. Ledöntött hátsó üléssorral 1450, illetve 1638 tölthető meg, utóbbi 108 literrel bővebb elődjénél. Az új Insignia alapmotorként a már 9 milliomodik Szentgotthárdon legyártott motorként is dobbantott új 1,5-ös turbós, 163 lóerős benzinest kapja, de lesz kétliteres turbós is 260 lóerővel és egy vadonatúj 8 fokozatú automata váltóval párosítva. Dízelfronton 1,6-os és kétliteres egységek közül választhatunk első körben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?