A Ford Valenciára költ: durván kibővítették a gyárat

Gyárat bővít a Ford Spanyolországban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford negyven százalékkal akarja felpörgetni Valencia melletti üzemének kapacitását. A befektetés összköltsége 2,6 milliárd dollár.


Bár a genki gyár bezárt, de attól még terjeszkedik a Ford Európában. A Ford befejezte azt a többéves gyárbővítési projektjét, aminek a keretében 2,6 milliárd dollárt (~710 milliárd forintot) költöttek el a Valencia melletti gyáruk fejlesztésére. 2011-ben kezdődött az átalakítás és ez volt Spanyolország eddigi legdrágább autóipari befektetése. A cél a termelés 40 százalékkal történő felfuttatása volt, a tervek szerint idén már 400 ezer autót akarnak itt összeszerelni. Az elvi kapacitás évi 450 ezer kocsi, úgy, hogy ma ez a Ford legrugalmasabb és egyben legnagyobb üzeme.
Hirdetés


Mindezek után összesen hat modell fog csak itt, Európában készülni, ezek a Mondeo, a Kuga, az S-MAX, a Galaxy, a Tourneo Connect és a Transit Connect. Jelenleg a Mondeo különféle változatait és a Transit Connectet, meg a Tourneo Connectet gyártják itt, de még az idén beindul az S-Max és a Galaxy termelése is. A befektetéssel a Ford növelni tudta a helyi alkalmazottak számát és mindez persze a kiszolgáló háttériparra is jó hatással van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?