Ford Focus: stílusosabbá tette a ráncfelvarrás

Gyári képeken és videón a frissített Ford Focus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Március elején Genfben fog bemutatkozni, de már most megjelentek róla a hivatalos képek, és videón is megnézhetjük, hogy mi változott rajta.

Hirdetés

Megújult a harmadik generációs Focus, a korábbi egyedi, de nem annyira csinos orrot az Aston Martinokéra hasonlító elegánsabb dizájn váltotta. Újak a lökhárítók és a lámpák, megváltozott több karosszériaelem is. Az újabb autó összességében talán szebb, és mindenképp karakteresebb, mint a kissé bumfordi eredeti.

Láthatatlanul, de változtattak a lökhárítókba épített energiaelnyelő elemeken; ezentúl jobban óvnak a koccanásoktól. Hangoltak a csillapításon, egy kicsivel keményebb szilentblokkokkal még agilisabb lehet a Focus, ami alatt eddig is a kategória egyik legjobb futóműve volt. Szoftveresen változtattak az elektromos szervokormányon és az ESP hangolásán is.

A motorházfedél alatt is akad változás: új 1,5 literes négyhengeres benzinesek váltják a korábbi 1.6-os turbósokat. A legmodernebb EcoBoost 150 és 180 lóerősként érhető majd el, mint a korábbi 1.6-os, de lesz 1,5 literes dízel is, 95 és 120 lóerővel. Megmarad a kínálatban az 1,0 literes (Év Motorja díjas) háromhengeres EcoBoost 100 és 125 lóerővel, és ezek alternatívájaként 85, 105 és 125 lóval a hagyományos 1.6-os négyhengeres szívó. Dízelfronton tovább szolgál az 1.6-os 115 lóerős bevált darab és a legerősebb öngyulladósként megmarad a 2,0 literes, 150 lóerős TDCi. A ráncfelvarrott Focusból is kapható lesz majd elektromos meghajtású változat - egyelőre nem tudni, hogy a hazai piacon is.

Váltókból motorfüggően öt-, vagy hatfokozatú kézi az alap és hatsebességes dupla kuplungos PowerShift, vagy hidrodinamikus automata lesz rendelhető. A felfrissített beltérben új az infotainment rendszer és a 8 colos érintőképernyő, ami a SYNC 2 rendszerrel kapcsolódhat a telefonunkhoz és egyéb kütyünkhöz. Az ígéretes csomagot élőben jövő héten, Genfben állítják ki először.


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 12:45
    Permalink

    Jááááááj de jó mán megint ez a turgódilid! Mikor növöd már ki humorherold?

    Szép autó ez, az az 1,6-os motor, amiről regélsz valóban egy kiegyensúlyozott jó motor, de ne legyél már gyergya.

  • 2017.10.29. at 12:45
    Permalink

    Még ha csak az lenne, de olvasva az adatokat a melóba járós “kis” 1.6 szívó a maga 10 éves konstrukciójával nálam jobb értéket hoz vegyesben. Nem racing üzemmódban, de nem is nagypapásan a 6-6,5 literes átlagot tudja tartani. Mellesleg annyi bele egy motor sallangokkal mint bármelyik új autón egy turbó felújítás:)

  • 2017.10.29. at 12:45
    Permalink

    Vagyis hiába a kis hengerűrtartalmú turbófeltöltéses motor, fogyasztáscsökkentést tekintetében nem jeleskedik. Adtunk a sz@rnak egy nagy pofont. :-)). Csak sokkal szakszerviz igényesebb lett az autó, több hibalehetőséggel, a tulajdonos kiszolgáltatottsága az új termék használata során tovább növekedett…

  • 2017.10.29. at 12:45
    Permalink

    Félig igaz, mert a körülményektől függ. A benzin üzemű 1L EcoBoost 125LE 9300 km alatti összesített átlaga (a computer szerint) 7,1L/100km. De városban “sportos”, de azért még nem gyilkolós vezetés mellett a 9L/100km is volt már (a benzinkút szerint, és a további adatok is tényleges utántöltés alapján számított adatok). “Tojásokkal” el lehet érni városban a 7L/100km-t is, alá menni már nagyon-nagyon nehéz és ehhez csak és csakis birkaként szabad vezetni, ami nekem nem nagyon megy. Autópályán 110km/ó normál terheléssel és nem ugrándozással (tempomat) 5,5L/100km, országúton 90km/ó mellett (szintén tempomattal) ugyan ennyi volt a fogyasztás.
    Egyéb iránt kezesbárány, és oroszlán is ahogy akarom, de az oroszlán sajnos mindig éhesebb is, ez már nem olyan jó, de valamit valamiért. El kell dönteni. Üdv.

  • 2017.10.29. at 12:45
    Permalink

    Csak azóta “astonos” az az orr mióta vízszintes krómcsíkok vannak benne. Meg kell nézni egy Focus ST-t, facelift előtti Fiestát, Focus electric. Azokon is ilyen formájú a maszk. Egyliteres alapmotort pedig nem kötelező venni. Amúgy semilyen alapmotort sem szabad venni.

  • 2017.10.29. at 12:45
    Permalink

    Nem tudom, ki, hogy van ezzel az “aston martinos” orral, de nekem valahogy nem jön be. A Fiestán sem tetszik, azt már láttam jópárat élőben, és a képeken látott új Mondeon sem, most meg itt a faceliftes Focuson is. Tudom, hogy ízlések és pofonok, de valahogy a jelenlegi (régebbi) Focus nekem jobban tetszett. A középkonzolra viszont ráfért a frissítés. Amúgy a Focusokat nagyon kedvelem az első széria megjelenése óta.

  • 2017.10.29. at 12:45
    Permalink

    Amúgy meg kell nézni a Ford amerikai honlapját. Ott már a mostani Focus, Fiesta is érintőképernyős fedélzeti rendszeres. Persze gondolom ott sem az alap. De ott már 3 éve rendelhető a Focushoz. Ugyhogy mostantól Európában is lehet venni. Egyébként kíváncsi lennék ,hogy miért. Mivel elvileg az európai piac az igényesebb. Mert amugy minden más egyezik a modellben. Jah és az újnak csúnyább a kormánya. Vagy legalábbis nem olyan sportos .

  • 2017.10.29. at 12:45
    Permalink

    Az vajon igaz,hogy az 1 literes fogyasztása “tojással” 6 liter,de igazából természetes körülmények között van az 7 is?Szemben a gyári 4,5-tel?

  • 2017.10.29. at 12:45
    Permalink

    Csak az újságírók kritizálták a sok gombot, mert én például már megszoktam és jobb mintha érintőképernyő lenne. Mert az újban már az lesz úgy néz ki.

Vélemény, hozzászólás?