A Lamborghini lenyomja a Bentley óriását

Gyorsabb lesz az Urus, mint a Bentayga, pedig kisebb a motorja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első hírekből már az Urus végsebességét is lehet tudni, ami kicsivel a Bentley Bentayga fölé lő. A Lamborghini első SUV-ja megduplázhatja a márka eladásait.


A Lamborghini is a sportos SUV-k szegmensébe lép, az Urus gyártását már meg is kezdték a kibővített Sant' Agata-i gyártósoron. Az Urus még nem mutatkozott be hivatalosan, ám egyre többet lehet tudni a teljesítményéről. A Lamborghini első SUV-ja V8-as motorral érkezik, nem a brutalitáson, inkább a hatékonyságon van a hangsúly, szemben a konszern másik óriásával, a Bentley Bentaygával. A Volkswagen-konszern eddigi óriásának legerősebb motorja 12 hengeres és 600 lóerős, 900 Nm nyomatékú. Az olaszok ezzel szemben V8-as duplaturbós motort alkalmaznak, melynek teljesítménye 650 lóerő, amivel az Urus gyorsabb lehet a Bentaygánál.
Hirdetés

Ebben a méretben már nem kell nagy eltérésekre gondolni, a katalógusadatok szerint 2 km/h-val lesz magasabb az Urus végsebessége ideális környezetben. Míg a Bentayga 301, addig az Urus 303 km/h-val lesz képes száguldani. A Lamborghini fontosnak tartja az MLB padlólemezes óriást a jövőre tekintve, az SUV-k iránti keresletben megduplázhatják az eladásaikat a divatmodellel, aminek persze teljesítménye és menettulajdonságai is hűek lesznek a márkához. Azt ígérik, hasonló tempóra lesz képes, mint a Huracán, és a 3,7 másodperces 100 km/h-ra gyorsulás is jót ígér.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?