Pattanj rollerre! Indul egy rollermegosztó Budapesten!

Ha nincs kedved tekerni, nyergelj elektromos rollerre, indul egy megosztó Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bővülő flottájukkal az autómegosztó szolgáltatások egyre népszerűbbek a fővárosban, nem kevésbé a kerékpár és az elektromos robogó sem. Most egy új cég is megveti a lábát, elektromos rollermegosztó szolgáltatásával.


Ilyen még nem volt, de ennek is eljött az ideje, rollerre pattanhatsz az autód helyett a fővárosban! Egyelőre csak tesztüzemben, de elindul a Lime rollermegosztó szolgáltatása, írja a Forbes. A vállalat a budapesti Smart X konferencián jelentette be, hogy fővárosunkban is elindítják a nemzetközi szinten évek óta működő szolgáltatásukat. Az Államok mellett Európa több fővárosában is működik már, Berlin, Bécs, Zürich és még sorolhatnánk, több mint 100 országban van jelen. A Lime több országban és államban is nem csak rollerekkel, de autók és kerékpárok megosztásával is foglalkozik, Budapesten egyelőre csak a rollerről van szó.
Hirdetés

„Hamarosan csatlakozunk Budapest kiváló Városok az emberekért kezdeményezéséhez, amelynek részeként – egyelőre tesztüzemben – elindítjuk elektromosroller-szolgáltatásunk, és mindent megteszünk azért, hogy szolgáltatásunkkal megkönnyítsük a fővárosiak életét” – mondta el Castro Martinez, a Lime globális kommunikációs igazgatója. A rollereket egyszerűen egy telefonos applikáción keresztül találhatjuk meg a városban, az Apple Store-ban és a Google Playben is megtalálható alkalmazáson keresztül oldhatjuk fel a járművek zárjait. Egyelőre nem részletezték, mely kerületekben lesz elérhető és letehető a Lime roller, de nem lesznek dokkoló állomások, a járműveket éjszakánként fogják begyűjteni és feltölteni, majd újra szétszórni a városban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.04.04. at 15:14
    Permalink

    Idén negyedik éve rollerezek(+BKK) Budapesten február-november között, ha nem esik az eső (addig se kopik a technika).

    Aki akar, vehet magának felnőtt rollert amivel a saját izmait kell használni, ha haladni szeretne (kisebb lesz tőle a pocak, elhagyható a lábnap), és szabályosan közlekedhet vele a járdán is. 20e forinttól 2 év garanciával 100kg teherbírásig már normálisakat lehet találni roller-szakboltban (akciósan legalábbis), ha elektromos roller kell (pl egy M365) 130e forint bruttó magyar hivatalos webshopból.

    Szép lesz, amikor a sok béna rutin nélkül 25km/h (lekorlátozott) sebességgel fog taknyolni 🙂 Ennél már csak az lesz szebb, ha el is üt valakit/valamit..

  • 2019.04.04. at 15:29
    Permalink

    Én mostanában BKV helyett BMW-re váltottam (Drive Now Car sharing). Pont úgy működik mint a Bubi csak Minikkel és 1 és 2-es BMW-kkel. Megkerel egyet, az appal kinyitod használod majd kiszállsz és lezárod.

    Általában egy utam olcsóbban is jön ki mintha egy BKV átszálló jegyet vennék (egyetlen fájdalmam hogy kb ott is tudom lerakni ahol a villamos is letenne).

    Valahányszor valamelyik félkegyelmű nacionalista népvezér elkezd óbégatni a haldokló nyugatról eszembe jut a jelenet ahol Hessler Ezredes megmutatja hogy az ellenfélék tortát küldenek át Bostonból a közlegényeknek a frontra.

Vélemény, hozzászólás?