Tükörként csillog a Hamann M6 Mirror GC

Hamann M6 Gran Coupé: szélesebb, csillogóbb és szebben szól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem ment üres kézzel a Hamann német tuningműhely a Frankfurti Autószalonra. Sok más vad autó mellett bemutatták a BMW M6 Gran Coupé Mirror GC változatát. Nevét tükörfényes festéséről kapta.


Miként az autógyártók, úgy a tuningműhelyek is legfrissebb modelljeikkel jelentkeztek a hét végéig még látogatható Frankfurti Autószalonon. A Hamann egyebek mellett Mirror GC utónévvel állított ki egy BMW M6 Gran Coupét. Szokásához híven jelentősen átdolgozta a BMW karosszériáját, 40 milliméterrel szélesítette (oldalanként 2-2 centiméterrel) és extrém megoldásokkal öltöztette fel a négyajtós kupét. Az M6-os 4,4 literes, 560 lóerős és 680 newtonméteres V8-asa még több levegőhöz jut a hatalmas első és oldalsó légbeömlő-nyílások által. A kocsit körbeszpojlerezték és természetesen kapott egy hátsó szárnyat is. Az optikai változások mellett könnyebb is lett az autó, a gépházfedél szénszálas-műanyagból készült, a négy eloxált acél kipufogóvég is egyedi, a csökkentett ellennyomás révén hangja állítólag minden sebességtartományban sportosabb lett.
Hirdetés
Az amúgy is elég brutális M6 Gran Coupét a Hamann még 25 milliméterrel ültette lejjebb, progresszívra cserélte a rugóit, könnyűfém felnijeit is saját raktárából választotta hozzá. A legkülönlegesebb a kínálatban a kilencágú Y dizájnos, központi anyás kerékszett. Az első tengelyen 9x21 hüvelyk méretűek a felnik, ezekre 265/30 R21-es, a 11x21-es hátsókra pedig 305/25 R21-es Vredestein Ultrac Vorti R abroncsokat feszítettek. A szűkszavú gyári sajtóközleményből azt megtudtuk, hogy alumíniumból készültek a pedálok és sok a Hamann logó a kocsi belterében, de a lényegről, az esetlegesen javított menetteljesítményekről, műszaki adatokról nem kaptunk információt. Még az is megeshet, hogy maradt minden gyári.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?