Dobhatja az Audi a V10-es és W12-es motorokat

Hamarosan a V8-as lehet a legnagyobb motor az Audikban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audinál is javában folyik az elektromos és hibrid modellek fejlesztése, melynek eredményeként teljesen kihalhatnak a V10-es és W12-es motorok. Szóba került az is, hogy a V8 meddig lesz még piacon.


Peter Mertens, az Audi technikai fejlesztésért felelős vezetője még a Frankfurti Autószalonon nyilatkozott arról, hogy sorra jönnek majd az elektromos, illetve hibrid hajtással rendelkező modellek. A német gyártó tervei között szerepel, hogy 2018-2020 között évente egy új elektromos autó érkezik piacra, 2025-re pedig úgy becsüli a VW csoport, hogy minden harmadik eladott autó hibrid vagy elektromos lesz.
Hirdetés

A hibrid és tisztán villanyautók elterjedésével a jelenlegi hajtásláncok 40 százaléka tűnhet el a piacról. "Kevesebb motor-váltó kombináció lesz, amely mellett akár teljes motorcsaládok is eltűnhetnek." - nyilatkozta Mertens. "Nem biztos, hogy szükségünk lesz V10-es és W12-es motorokra, de a V8-ast is megkérdőjelezték, főleg a dízeleket. Utóbbi egyelőre tovább él, hosszú éveken át elérhető lesz még." - tette hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 14:22
    Permalink

    Eddig sem az számított hogy mit csinált az Audi, ha a Lambó fenntartja a V10-est akkor az kerül az R8-ba is…

    A Gallardo viszkókuplungos 4-kerékhajtása helyett sem próbálkoztam Torsenes rendszer kifejlesztésével, ha pont a V10-esnél térnek el akkor tökön szúrják magukat…

  • 2017.10.27. at 14:22
    Permalink

    Jön a kötelező sírás (a siratóbrigád élén velem), hogy eltűnik a V12-V10-V8, majd az l6…., unokáink már nem tudják majd hogy mi a “jó”… Aztán lehet hogy dédapáink is így voltak az autó megjelenése (vagy inkább elterjedése) idején: sírtak hogy eltűnnek a szél lovak, unokáik már csak az unalmas és lélektelen “vasbodegával” közlekednek..

Vélemény, hozzászólás?