Sejtelmes képek jelentek meg az új Kia Sorentóról

Hamarosan érkezik a Kia Sorento 4. generációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Genfi Autószalonon debütál a nagyérdemű előtt a Kia Sorento negyedik generációja, ám most kaptunk egy kis ízelítőt az autó formavilágáról.

Több mint hárommillió példányban kelt már el 2002-es bemutatása óta a Kia Sorento, amelynek negyedik generációját március 3-án mutatják meg a maga valójában. Addig is azonban két gyári fotót már a nyilvánosság elé dobtak, amelyek elég sok részletet láttatni engednek, de nem mindent. Többek között az utasteret sem.
Hirdetés
A Kia annyit elárult, hogy teljesen új padlólemezre építik a Sorentót, így az utastér mérete érezhetően tágasabb lesz. Különösen odafigyeltek a praktikus megoldásokra is, illetve motorfronton a most már mellőzhetetlen hibrid hajtásláncot is megkapja az autó. Itt érdemes visszaemlékezni, hogy a Kia már 2009-ben bemutatott egy hibrid Sorentót, ám akkor még egy dízel-villany változatot. Akkoriban a négyhengeres, 1,6 literes dízelmotor mellett egy 40 lóerős elektromos motor segített a hajtásban. Ez az egység mindössze 119 gramm szén-dioxidot bocsátott ki kilométerenként, szóval a 11 évnyi fejlődés után az újdonság biztosan még környezetbarátabban működik majd. Továbbá elhintették, hogy a multimédiás rendszer is nagy fejlődésen ment keresztül, a biztonsági rendszerekkel együtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?