Öt új modellt tört össze az Euro NCAP

Három öt- és két négycsillagos eredmény az Euro NCAP legfrissebb törtéstesztjén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyilvánosságra hozta legfrissebb töréstesztjeinek eredményeit az Euro NCAP. A vizsgált modellek sorából három kitűnő, kettő csak jó eredménnyel vizsgázott.


Míg tavasszal a Genfi Autószalon nyitónapjára időzítette aktuális töréstesztjeinek kihirdetését az Euro NCAP, most szerencsére nem várták meg a jövő heti, a Frankfurti Autószalon idejére várható nyüzsgést, hanem a nyári szabadságok utáni első szeptemberi hétre tették legújabb eredményeik meghirdetését. Ezúttal öt autót törtek össze, s az öt közül három, a Lexus IS 300h, a Mazda6 és a Toyota Corolla) kitűnő, azaz ötcsillagos minősítést tud felmutatni, míg a tesztelt miniautók (Mitsubishi Space Star és Opel Adam) egységesen 4 csillagot kaptak csak.
Hirdetés

A legfrissebb Euro NCAP eredmények
Modell Euro NCAP 2013 eredmény Felnőtt-védelem Gyerek-védelem Gyalogos-védelem Balesetelkerülő-rendszerek
Lexus IS 300h 5 csillag 91% 85% 80% 66%
Mazda6 5 csillag 92% 77% 66% 81%
Mitsubishi Space Star 4 csillag 90% 72% 73% 55%
Opel Adam 4 csillag 87% 72% 65% 81%
Toyota Corolla 5 csillag 94% 82% 67% 66%

A modellek kategóriánkénti eredményei természetesen változóak. A most teszteltek közül például hiába legjobb gyerekvédelem és gyalogosok megóvása szempontjából a Lexus IS, balesetelkerülő rendszerek kapcsán csak annyi pontot kapott, mint a Toyota Corolla. Utóbbi szempontjából a Mazda6 és az Opel Adam egységes pontszámot kapott, mindkettőben van ESP és a sofőr által beállítható sebességhatároló is, a hatos csúcsverziójához persze távolságtartós tempomat és sok egyéb más is. A felnőtt utasok védelme kapcsán a most teszteltek közül a Toyota Corolla lett a legjobb, de minimális a Mazda6 és a Lexus IS lemaradása is. A hazai piacra mostanában érkező, külföldön már általunk is vezetett népautójának eredményére persze így is büszke lehet a Toyota.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?