Érkezik az Audi Q8

Hatalmas, kupésított SUV-t mutat nemsokára az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkezett az Audi is a kupé SUV-k világába, hamarosan érkezik a Q8. Egyelőre csak egy tanulmány formályában, de 2019-re már piacra dobnák az X6 és a GLE Coupe ellenfelét.


Hivatalosan is megnevezték az érkező modellt, az Audi nagy kupé SUV-ja a Q8 nevet viseli majd. Először csak egy tanulmányautó érkezik jövő tavasszal, ez rajzokon már láthatjuk, de stílusosan egy lepel alól a valódi modell orrát is megvillantották. A Q8 szoros rokonságban áll a Q7-tel, ugyanis komplett padlólemeze megegyezik az Audi nagy SUV-jával, így tehát méretben a BMW X6, valamint a Mercedes-Benz GLE Coupe vetélytársa lesz. 2019-re ígéri az Audi a hatalmas, kupés SUV-t, akkora már nagy valószínűséggel a Mercedes modellje is frissülni fog, így igencsak megkésettnek tűnik a Q8 érkezése.
Hirdetés
A rajzokon viszont feltűnik az e-tron felirat is az autó orrán. A gyártó egyelőre nem árult el semmit a Q8 hajtásspecifikációiról, ebből viszont gyanítható, hogy alternatív hajtással is elérhető lesz, akárcsak a Q7. A tanulmányautó tetővonalát nem annyira drasztikusan csapottnak rajzolták, inkább a hátsó oszloptól nyújtották a karosszériát a Q7-hez képest. Ezzel a megoldással valamivel kényelmesebb hátsó teret alakíthatnak ki, mint a másik két német modelljeinél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?