Melyik a gyorsabb? BMW i8 vs M4

Házon belüli mérkőzés: gyorsulási verseny a BMW i8 és az M4 között

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német Auto Bild csapata a BMW két izomautóját, az M4 coupét és a hibrid i8-ast vetette össze egy gyorsulási versenyben.

Házon belüli ellenfél alázta meg a BMW M4-est, ami elvileg 4,1 másodperc alatt eléri álló helyzetből a 100 km/órás tempót. Ehhez 3,0 literes, ikerturbós, 431 lóerős és 550 newtonméter nyomatékú soros hathengeres motor segíti. Vetélytársa pedig a mindössze háromhengeres és 1,5 literes, de szintén ikerturbós benzinessel, meg persze villanymotorral hajtott i8 konnektoros hibrid, aminek rendszerteljesítménye 367 lóerő, 100 km/órára gyorsulási ideje pedig katalógus szerint 4,2 másodperc.
Hirdetés

A német Auto Bild összevetésén mégis az emissziómentes üzemre is képes hibrid i8 bizonyult gyorsabbnak. Ez persze nem meglepő, hiszen a 4,1 másodperces 100 km/órára gyorsulást az M4 is csak a feláras 7 fokozatú DCT duplakuplungos váltóval tudja, az alapáras 6 fokozatú manuálissal pedig 4,3 másodperc a 100 km/órára gyorsulása. Az i8-ast ráadásul összkerékhajtása is segítette, az jobb tapadást ad minden körülmények között. Lehetséges, hogy az M4 egy ideig nem engedte a teljes ménest a hajtott hátsó kerekekre, meg aztán a manuális váltóval sofőrje nem kapta el olyan jól a rajtot, mint a bolondbiztos i8-asé. A hibrid győzelmét hozó meccs alább látható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 22:58
    Permalink

    Nagyon nem voltak szerencsések a körülmények az M4 számára, így nem is volt korrekt az összehasonlítás.
    Az viszont tény, hogy az életben is gyakran adódnak ilyen helyzetek, ezért a jó sofőrnek tudnia kell mikor nem érdemes vagánykodnia mert csak égés lesz a vége. 🙂
    Egyszer a Szentendrei úton szemerkélő esőben előttem versenyzett és utána gyorsult a lámpától egy STI és egy M5 BMW. Esélye sem volt a BMW-nek, csak nagy égés lett belőle.

  • 2017.10.28. at 22:58
    Permalink

    Végre valahol leírják a körülményeket is, mondjuk ettől még értelmetlen az egész, mint a lambó vs. Tesla… Itt az új gumicsont benzin vs. dízel helyett 🙂

Vélemény, hozzászólás?