Ilyen lesz a Mazda következő kisautója?

Hazumi, a harmadik Mazda2 előfutára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hazumi néven kisautó-tanulmányt mutat be a Mazda, egyben a 1,5 literes Skyactiv-D dízelmotor premierjét is Genfben tartják a japánok.


A Mazda a Genfi Autószalonon leplezi le következő generációs - női - kisautójának tanulmányát, a Hazumit. A sajtóanyag szerint a Hazumi fogalma, ami japánul szökellőt vagy kiugrót jelent, tökéletesen illik az "energiabomba kisautóra". A Mazda mérnökei nem kötöttek kompromisszumot; a Hazumi formája híven tükrözi a Mazda Kodo dizájnirányzatát, ami komoly műszaki tartalmat takar.
Hirdetés

A japánok Genfben tartják új motorjuknak, a 1,5 literes Skyavtiv-D dízelmotornak a világpremierjét is. A Mazda-standon természetesen helyet kap a világ legnépszerűbb kétüléses sportautója, az MX-5 is, melynek 25 éves története előtt tiszteleg a gyár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 12:49
    Permalink

    Úgy látom nem igen ismered az új autó gyártási technológiákat, kb 4-5éve használják az ultra magas szakítószilárdságú acélokat, ami annyit jelent hogy egy nagy autó is könnyebb lesz viszont merevebb, és a kisautókat is biztonságosabbá teszik ezek az alapanyagok! Mazda, Audi és a Volvo volt az úttörője ennek a technológiának, sok mostani kisautó biztonságosabb mint egy 15éves “nagyvas”!

  • 2017.10.29. at 12:49
    Permalink

    “Gratulálok!” Egy újabb kis heringautó! Veheted hiszékeny Magyar nemzettestvérem, csak sajnos az utakon te
    húzod a rövidebbet, mert egy ilyen mikro”autóval” végzetes lesz az ütközés még egy testesebb motorral is!
    A te 206 csontodból lesz vagy 40-50 törött, de nem baj édi-bédi kis női minikocsi, cseszettül megéri, mert könnyű parkolni s 1-2 liter benzinnel kevesebbet fogyaszt.

    HAJRÁ, CSAK A JAPÁNOK KÖRÉBEN MINIMÁLIS AZ ILYEN KOCSIT TULAJDONLÓK SZÁMA, VAJON MIÉRT??
    EZ A KOCSI ÉLETVESZÉLYES ÉS MÉG ELFÉRNI SEM LEHET BENNE, EGY NAGYOBB CSOMAG S SZERELD KI A VÁLTÓT IS. -“De sebaj kispénzű honfitársaim megéri!”-…

Vélemény, hozzászólás?