Hivatalos: itt a Lexus LC 500h

Hivatalos bemutatója előtt leplezte le legújabb hibridjét a Lexus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Annak ellenére, hogy a világpremier Genfben lesz, a Lexus nem várt tovább, lerántotta a leplet vadonatúj hibrid sportkocsijáról, az LC 500h-ról.


A Toyota prémium márkája múlt hónapban a Detroiti Autószalonon mutatta be a V8-as motorral felvértezett LC 500-at, hamarosan pedig a hibrid változatról is lerántják a leplet. Külsőleg lényegében ugyanúgy néz ki, mint a csúcsváltozat, csupán színben van eltérés és egy "Hybrid" feliratban az oldalán. A Lexus a legújabb hibrid hajtásláncát veti be az LC 500h-ban, amely még jobb vezetési élményt, nagyobb teljesítményt, emellett pedig hatékonyabb üzemeltetést ígér.
Hirdetés

A gyártó egyelőre nem árulta el, hogy milyen motorok alkotják a hajtásláncot. Külföldi sajtóértesülések szerint egy 3,5 literes V6-os és egy elektromotor kerül majd beépítésre. Előbbi 313, míg utóbbi 220 lóerőt teljesít, a kettő eredőjeként adódó rendszerteljesítmény pedig 476 lóerő lesz. Várhatóan ugyanezt a hajtásláncot kapja majd meg az LS sorozat is, amely 2017 második felében mutatkozik be a piacon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 08:18
    Permalink

    Nagyon tetszetős. Sokan hiányoljuk már egy ideje a Toyotától és a Lexustól a sportos vonalat, de valami elindult, ez tisztán látszik. Várjuk az új Suprát is, ha valóban lesz, addig is azonban kénytelen vagyok a ’90-es évekbelihez visszanyúlni és térdre rogyva azt kívánni, hogy a tervezőjének emeljenek szobrot(és természetesen R.I.P. Paul Walker):

    [url]https://www.google.hu/search?q=1995+toyota+supra&client=opera&hs=Dqd&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwicx57p9_vKAhXIEiwKHc1vCpUQ_AUIBygB&biw=1048&bih=698#imgrc=_[/url]

  • 2017.10.28. at 08:18
    Permalink

    …és még páran szidtátok ezt az orsós hűtőmaszkot, szerintem az Rx-en is üt, de itt pláne.
    Gyűlülöm ha valami sablonos mint pl Audi, nekem a merész mellett picit egzotikus is.
    Nekem amióta a Le Mansban szerepel a Toyota kb azóta fogott meg, előtte nem tudtam túl nagyra értékelni, főleg a Honda végett, de most komoly esélyét látom hogy használtan egy Lexus pár év múlva 2-3 évesen.

  • 2017.10.28. at 08:18
    Permalink

    Mert akkor lehet tul nagyot utne! 🙂 A V8 megfejelve a villanymotor nyomatekaval, lehet megenne az LFA-t gyorsulasban, sot biztos. Viszont nagyon nehez is lenne tole az auto, gondolom ez is egy szempont lehet. Meg ez az auto inkabb kurzolos mintsem egy 0-100-0 tipusu meregzsak. De ez mind csak talalgatas, mint ahogy a cikk sem tudja biztosra mi lesz benne.

  • 2017.10.28. at 08:18
    Permalink

    Nem igazán értem, hogy ilyen esetben miért nem a csúcs 5 literes szívóval (az maga kb.475 ló) társítják a 220 lovas villanymotort.
    Meggyőzőbb és lehengerlőbb lenne, igazi szuper sportkocsi.

  • 2017.10.28. at 08:18
    Permalink

    Húúhh, az utsó Supra óta nem hozott ki a Toyota ilyen dögös autót. Pedig az RC-k is rendben voltak de ez így nagyon jól fog mutatni a Lexus Szalonban.

  • 2017.10.28. at 08:18
    Permalink

    Húúhh, az utsó Supra óta nem hozott ki a Toyota ilyen dögös autót. Pedig az RC-k is rendben voltak de ez így nagyon jól fog mutatni a Lexus Szalonban.

Vélemény, hozzászólás?