Ő lesz a Forma-1 legfiatalabb versenyzője

Hivatalos: Jos fia Max Verstappen jövőre debütál az F1-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új pilótát igazolt a Forma-1-es Toro Rosso-Renault. Ez még annyira nem is lenne érdekes, na de Max Verstappen még 17 éves sincs.


Jaj, szegény Jean-Éric Vergne. A Toro Rosso-Renault 24 éves francia pilótája először azt élte meg, hogy beragadt, míg az asztrál Daniel Ricciardo feljebb lépett, mit feljebb lépett, brillírozik a Red Bullnál, most meg kiderült, hogy három évadot követően jövőre már a Toro Rossónál is létszám feletti lesz. Magyarán kirúgták. Kirúgták, hogy helyette minden idők legfiatalabb F1-pilótáját szerződtessék, aki nem más, mint a holland Max Verstappen, az egykor szintén F1-versenyző Jos Verstappen fia. És még 17 éves sincs - ez a Max gyerek 1997. szeptember 30-án született amúgy Belgiumban.
Hirdetés

A tavaly még "csak" gokartozó, pillanatnyilag az F3 Euróban vitézkedő, 27 futamon 8-szor győztes, a Red Bull utánpótlásképző programjába csupán a múlt héten felvett Verstappen junior Danyiil Kvjat, elnézést, Danyiil Vjacseszlavovics Kvjat csapattársaként szerepel majd a Red Bull-neveldében, s mivel az orosz úriember sem túl idős a maga 20 esztendejével, igazi csikóborjúcsapat lesz a Toro Rosso.

AZ eddigi legfiatalabb F1-újonc a spanyol Jaime Alguersuari volt 19 évesen és 125 naposan - szintúgy a Toro Rossónál. "Hétéves korom óta az volt a fő célom, hogy hogy bekerüljek a Forma-1-be" - mondta Verstappen. "És most egy álom válik valóra." A Toro Rossónál közben megköszönték Vergne-nek a munkát, s remélik, a hátralévő futamokon kitesz magáért, majd talál máshol állást/ülést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?